4.12.2015

Kiven poiston jälkeen. Fixomull stretch-teippaus.

Koiran erilaisten vammojen teippauksessa ei ole Hypafixin ja Fixomullin voittanutta. 
Apteekeista löytyy kilpailijoiden tuotteita, mutta Hypafixissa ja Fixomullissa on ehdottomasti paras hinta-laatusuhde. Liiman ja laadun lisäksi, siis.
Kilpailevien teippien liimat ovat olleet olemattomia eivätkä siksi sovellu koiran vammojen teippaamiseen. Ne eivät yksinkertaisesti ota kiinni, eivätkä pysy. Kylkivammateippaukseen soveltuvin teippi on Hypafix; se on joustamaton, hyväliimainen ja hengittävä kangasteippi. Tassuteippaukseen taas paras teippi on Fixomull stretch. Nimensä mukaisesti se joustaa ja on siksi äärimmäisen helppo laittaa tassun ympäri. Se muotoutuu, suojaa, pitää ja on siisti. Koira ottaa heti teipatun jalan alleen - niin sanoakseni. Eikä roikota jotain "tuppotassua" ilmassa tyyliin "tämä ei ole minun jalkani".

Olemme nyt Kenzolassa ottaneet omegapitoiset öljyt ohjelmistoomme, kesän tauon jälkeen. Ehdimme asua Tikkurilassa, hiekkapitoisten kävelyteiden kupeessa, 16 kuukautta ja tänä aikana kiviepisodeja käytiin läpi kaksi kappaletta. Aika pian muuton jälkeen syksyllä 2014 Huima alkoi pomputtaa toista takajalkaa. Kiviäpä siellä. Sitten syötiin Nutrolinia ja löydettiin K-supermarketista kokonainen hyllyllinen erilaisia kylmäpuristettuja, omegapitoisia öljyjä. Talvi, kevät ja kesä oli kivivapaata aikaa. Ja öljyn syöttäminenkin jäi. Kesän lopulla kuitenkin Bali alkoi ontua toista etujalkaansa. Ja kiviäpä jälleen.
Balin kanssa kivien poistoa tehtiin nyt toistamiseen, silloin aivan junnuna kiviä oli sillä ensimmäisen kerran. Kivien poisto sujui hyvässä yhteishengessä, en voi kyllin kiittää ja lakata kehumasta poikiani, jotka antavat toimenpiteen tehdä kotona, ilman rauhoituksia ja molemminpuolisen luottamuksen vallitessa. Kivien kaivaminen anturasta on varmasti epämiellyttävää - joskin se on pakko tehdä.
Tällä kertaa kiviepisodi Balin kohdalla myös valitettavasti venyi. Reikään meni varotoimenpiteistä huolimatta lisää tavaraa ja ontuminen oli erittäin pitkäkestoista. Uskoisin operoineeni tassua ainakin 4-5 kertaa. Onneksi lopussa kiitos seisoi ja kaikki neljä tassua olivat maassa ja liike puhdasta.

Mennäänpä vielä kerran tassuteippauksen pariin kuvin. Fixomull stretch-teipin ominaisuudet ovat tassuteippaukseen niin erinomaiset, että päätin tehdä Fixomull-teippauksesta oman kuvatarinan. Mallina kuvissa Bali:

 Fixomull stretch-teipissä on sen leikkaamista helpottava ruudukko takana.

Ennen teippaamista leikkaan läjän teippejä valmiiksi. Mieluummin liikaa, kuin liian vähän. Tassu on teipattava alhaalta ylös asti, ylimmät teipit ovat vitoskynnen luona. Teippaus löystyy kävellessä varsinkin sen yläosasta ja jollei teippaus ole tiiviisti ylhäällä asti, löystynyt teippi "hörppää" kiviä ja roskaa sisäänsä.

Anturaa on jo aiemmin operoitu; kivien sisäänmenoaukko näyttää siksi melko isolta. Normaalisti se on minimaalisen pieni. Anturassa voi olla pieni musta piste, pieni viilto tai vain hieman rikkonaisen näköinen reikä. Kymmenesosa kuvassa olevasta reiästä.

Teippaus alkaa. Olen käyttänyt haavataitosta (5x5 cm) polkuanturoiden alla, välttääkseni liiman tarttumisen ja jäämisen itse anturoihin. Ensimmäiset kolme teippiä kiinnittävätkin lähinnä haavataitoksen jalkaan. Lopuilla teipeillä tassuteipistä tehdään tiivis, pitävä ja suojaava.

On tärkeää teipata aivan kynsiin kiinni ettei kiviä mene teipin etuosastakaan sisään. Usein vielä painan kynnellä teipin tiiviiksi koiran kynsien ympärille.

 Lopullinen teippaus näyttää tältä.

 Tiivis paketti. Luonnollisesti teippi otetaan heti ulkoa tullessa pois. Pienillä saksilla leikkaan tuppoa auki takaa pienen pätkän ja sidos aukeaa sen verran, että se on helppo vetää pois.

Pieni potilas toimenpiteen jälkeen. Namia suuhun!

Fixomull stretch -paketti/teippi näyttää tältä. LOISTAVA tuote!

Teippailemisiin!

Ei kommentteja: