20.7.2015

Lenkillä 15.7.2015 - ja heinäkuisia kuulumisia.

Tässähän mennään jo viimeistä kokonaista heinäkuun viikkoa ja se tarkoittaa sitä, että minä ja Bali lähdemme pian Ruotsiin isossa ja iloisessa whippetporukassa. Vietämme naapurimaassa peräti 5 päivää + matkapäivät päälle.

Balin kanssa onkin pyörähdetty niin 5.7. Tuusulassa (ERI/4) kuin 18.7. Kartanollakin (ERI/-). Tiedättehän suomalaiset, kukaan ei meille opeta kritiikin vastaanottamista. Yleisin tapa suhtautua kritiikkiin onkin huihai, uutta matoa koukkuun - ja välillä ollaan muutama päivä papu nenäontelossa. Joskus sitä jää mietteliääksi ja pohtii, oliko kritiikissä kenties totuuden siemen? Tuusulassahan tuomari ensin sanoi Balin olevan "vakaaluonteinen" ja seuraavassa lauseessa koira hänen mielestään "antoi ympäristön vaikuttaa jatkuvasti"? Tuomaripöydän edessä ainakin huomasin sen metsästävän kärpäsiä, mutta muutoinhan minä keskityin esittämiseen enkä oikein tiedä mitä Bali on kehässä tehnyt tai jättänyt tekemättä? Minkä siis sitä pohtivalle luonteelleen mahtaa.

Minulla oli suuri ilo työskennellä eilen SGY:n erikoisnäyttelyssä Tuomarinkartanolla.
Puitteet olivat jälleen upeat! Iso kehä, isot ruusukkeet, iso buffapöytä! Greyhoundit olivat kauniita, lihaksikkaita, jänteviä ja hyvin hoidettuja - monella myös turkit kiilsivät auringossa hohtavina! Täällä ei myrtyneitä naamoja nähnyt, eikä kukaan valittanut. Päinvastoin. Järjestelyt sujuivat soljuen ja työnteko tällaisessa näyttelyssä on erittäin mukavaa ja helppoa. Ja se buffet-pöytä.... Voi herrantähden. Kehtasin kolmasti piipahtaa hakemassa syötävää (lautaset olivat pienet, lol) ja voin tänään enää vain harmitella, etten ottanut mansikkakakkua ENEMMÄN. Kaikki oli suussasulavaa ja niin herkullista. Kuulin jälkeenpäin, että hiukan nyrpeä tuomarimmekin oli kehunut kollegoilleen suureen ääneen, että "missään ei ole tällaista".

Kiitos Sakari-kollegalle, kanssasi on aina yhtä mukavaa työskennellä! Sakarilla jos kellä pysyvät langat käsissä ja Talla oli jälleen hoitanut upeat puitteet, joissa työskennellä. Melkeinpä harmi, että SGY:n erkkari on vain kerran vuodessa, heh. Jaksan muuten aina ihmetellä, että miten ihmiset saavat käsialastani selvää? Pikakirjoitukseksi meni nimittäin eilenkin, tuomari lausui melko nopeasti, ja ajoittain hieman erikoisin lauserakentein...

Lauantainen whippettuomari oli myös paikalla ja innostui pitämään minulle pienen whippetsaarnan. 
Hän myös lupasi kirjoittaa lehteemme - odotan innolla tekstiä, toivottavasti hän on siinä yhtä suora kuin minulle. Ja kyllä; Bali on lihava!! Näin sanoi Thomas. Ja kehtasi vielä lohduttaa: "minunkin koirani ovat lihavia".
Olen yrittänyt hieman nostaa kunnon rippeitäni juoksaisemalla lenkin päälle pienen intervallijuoksusysteemin; juoksen pientä pätkää ja kävelen seuraavan. Yllättäen Bali pääsi eiliselle bonuslenkille mukaan kanssani. Bonuksia on kertynyt 6,7 km. Tästä on hyvä alkaa ja toivottavasti jatkaa!
Tässä mennäänkin nämä pari päivää hokien itselle: paristot, lukulasit, kamera, laturi... saas nähdä mitä unohtuu. Iloinen mieli ainakin on jo pakattuna ja odotettavissa on siis Ruotsi-raporttia jahka taas kotimaan kamaralle päästään!

NYT sinne kesäiselle lenkille - sateettomalle sellaiselle - 15.7.2015:

 Tässä jotain ON unohtunut ja pojat odottaa parkissa; tuu jo!

 Äiti ja lapset lilluvat.

 Mikäs siinä uiskennellessa, lumpeita täynnä olevassa altaassa.

Näkymä joen yli kohti Heurekaa. Tuota  jokea tulee kyllä tiirailtua lenkillä jos toisellakin. Kaunista.

Tässä Luxi on haka. Nimittäin bongaako se nyt pähkinäpensasta vai mitä, mutta hän harrastaa AINA tässä kohtaa intohimoista lehtien nikerrystä. Ja tätä puskaa riittää tässä Hotelli Vantaan vieressä erittäin pitkälti, joten "tules nyt Luxi" kaikaa kun yritämme marssia eteenpäin.

 Mitä, en kuule, täällä on ihania meheviä lehtiä!

 Hortensiat ovat kuin hattaroita! Mahtavia ja muhevia.

 En ole ihan varma, haluaisinko minkään "räjähtävän käsiini"?

Menin tästä ohi keskiviikkona n. 13.50 ja katselin, kun pariskunta käveli autoltaan käsikynkkää kahvilan ovelle ja raahusti pettyneenä pois. Keskiviikon avaamisaikaa on muutettu. Punaisella nastalla.

Ruusuaika!

Keskiviikon lenkkidata 5,1 km. Tätä kirjoittaessa mennään 104,7 kilometrissä heinäkuun osalta. Vielä olisi paljon kirittävää, mutta mahtaako myLogger toimia Ruåtsinmaalla miten viittä päivää? Se jää nähtäväksi. Nyt lomps aamulenkille!


Ei kommentteja: