13.4.2015

Kuu kiurusta kesään - vatsataudista vaaksa.

Onpahan Kenzolassa ollut hitskokkia, etten sanoisi.
Pyrin aina koirieni sairastelutilanteissa seuraamaan ensin oireita ja olemusta joskus pitkäänkin, ennen kuin alan toimia - ja pysymään itse mahdollisimman rauhallisena. Lukijoilleni tiedoksi, nuorempana menin eläinlääkäriin näyttämään koirieni pienenpienet haavatkin ja aika pian huomasin, että tapauskohtaisesti "seurailkaa tilannetta pari päivää" ei ole ollenkaan huono neuvo. Kun haavoja ja äksidenttejä on tullut nähdyksi jo melko paljon, niin enää ei suhtaudu kaikkeen niin kauhulla peläten pahinta...

Paitsi.

Mistälie maaperästä tai tuulesta osui Hupi-poikaan mahapöpö. Torstaina oksennettiin ja oltiin vaisuja ja kun oksua tuli vielä perjantainakin ja Hupi tosiaan oli kuin maansa myynyt, alkoi mielikuvitus laukata hurjaan tahtiin. Onneksi sain Arjan avuksi, sillä auto oli tietysti omistajineen kaukana työmatkalla. Hupin veri tutkittiin läpikotaisin ja kaikki arvot olivat kohdallaan ja kuten pitikin. Diagnoosiksi saimme mahatulehduksen ja kotiin viemisiksi oksennuksenestolääkityksen ja varuiksi Tylosin-kuurin.
Kun ilta ehti, oksennuskerhoon liittyi mukaan Bali. Siinä missä Hupi oksenteli lähinnä ulos, Bali oksensi tuossa tuokiossa isoimmille matoille. Tiedättehän sellaisille, jotka on pakko raahata pesetettäviksi joko pesulaan tai mattolaiturille. Kylpyhuoneen lattialle ne eivät mahdu pestäviksi... Oksentelu oli myös hyvin spontaania; ei sellaista normi "mahanpohjasta jurnuuttamista", vaan matolle, suu auki, ja YÖKKS - se pullahti siihen.
Perjantain ja lauantain välisenä yönä kolmas jäsen liittyi oksuklubiin; Viri. Viri taasen oksensi kylpyhuoneen ja saunan lattialle, miten fiksua!!
Juuri kun painoin yön tunteina pään takaisin tyynyyn, joku oksensi jossain. Kun olin valveilla ja "päivystin", kaikki oli rauhallista. Perjantaina ja lauantain välisenä yönä oksennuksenvalvonta toimi täällä välillä 02-06. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oksentelua esiintyi vasta aamuyön tunteina.
Siinä taisi aamulenkillä sitten ykätä myös Huima, hänkin isänsä tapaan suosii siis ulko-oksentelua.

 Balin ja Luxin virallinen oksennusmatto. Kyllähän se kieltämättä hieman nurmikkoa muistuttaa?

Huolesta soikeana lähdin eilen Messukeskukseen töihin.
Sen verran oli tilanne päällä ja säikäytti tuo Virin olotila - että pelkäsin edessä olevan päivystyskäynnin - ja en koko pitkänä työpäivänä saanut muruakaan alas. Tuomarimme oli ruotsalainen ja arvosteli koirat erittäin laajaa ja omaperäistä sanastoa käyttäen, kirjoittajaparka - hänellä oli täysi työ pysyä perillä lausutuista sanoista... Minä olin vaihteeksi pyörittävänä. Parhaimpana hetkenäni kehässä komensin koiria numerojärjestykseen - kilpailuluokassa.

Välillä lähettelin kotiin tekstareita, että missä mennään. Sain kuulla, että Viri oli erittäin vaisu. Se oksenteli siis vielä la-su yönä ja oli eilen ollut syömättä melkolailla kaksi päivää.

Työpäivän vihdoin päätyttyä illansuussa, suunnistin myyntikojuille ajatuksenani löytää jotain koirien energiageeliä tai masutaudin karkoitetta. Olin ottanut ehkä 20 askelta, kun edessäni oli Podunk Oy:n puoti ja murheen murtamana, väsyneenä ja kovin koomaisena itsekin kysyin, että "onko teillä mitään tuotetta koirien vatsatautiin"?

Kyllä! 

Sain uskomattoman hyvää ja asiantuntevaa palvelua, asiakaspalvelua isolla A:lla. Minut ja murheeni otettiin ikäänkuin "syliin", kuunneltiin ja etsittiin sitten sopivimmat tuotteet Minun Koirieni tarpeisiin.Kotona koiristani Viri, Luxi ja Huima saivat heti pussit Yumpro BioActiv Plus-jauhetta. Melkoista tököttiä muuten oli. Tuotteesta voi tehdä joko tahnan tai sitten liuoksen, jonka tässä tapauksessa truuttasin ruiskulla suoraan suuhunn.
Tuote-esitteessä jauheesta sanotaan:
* Palauttaa suolistobakteereiden luonnollisen tasapainon
* Sitoo bakteereita, viruksia ja myrkkyjä
* Tukee suoliston toimintaa estämällä haitallisia bakteereja kiinnittymästä suolen seinämään
* Edistää ruoansulatuskanavan hyvinvointia

Annospussi sisältää E.faecium probiootteja (E.faecium on EU-rekisteröity, koirille hyväksytty bakteerikanta), mannan-oligosakkarideja, frukto-oligosakkarideja, beetaglukaania, montmorilloniittia, treoniinia ja pellavansiementä.

Viri halusi illalla myös syödä, ja kaikki muut söivätkin keittämääni puuroa, paitsi Luxi.

Tilanne näyttää nyt rauhoittuneen. 
Pussilliset Yumpro BioActiv Plussaa loi viimeisen silauksen neljän päivän oksuralliin ja viime yö nukuttiin rauhassa. Kukaan ei enää oksenna. Huima töräyttelee pieniä, äänettömiä leijoja, mutta muuten on Kenzolassa rauha maassa.

Jatkan tuotekokeiluja BioActiv-tablettien sekä Yumove -nivelvalmisteen parissa. 

Harmailla pilvillä on kuin onkin hopeareunukset: kiitos Arjalle avustasi paniikkitilanteessamme ja olipa mukava törmätä hädän hetkellä Podunkin tuoteperheeseen!

PIIPAHDA PODUNK OY:n nettisivulla: KLIK.
 

Ei kommentteja: