27.2.2015

Hulvattoman hieno päivä Hupipuppanoilla - Great day for Hupipups!

Whippet-Harrastajien Tapahtuma pidettiin tälle kevättä 21.2. Klaukkalassa 
ja tuomareiksi oli kutsuttu uroksille Ingunn Ohrem (Pendahr) ja nartuille Ewa Westerlund (Carry On). Jätin suosiolla oman poikaviisikkoni kotiin ja otin mieluummin Ingunnin tänne yhdeksi yöksi tutustumaan poikiini kehän ulkopuolella. Ingunnista oli luonnollisesti mukavaa nähdä miten Bali elää ja asuu.

Kuten arvasin ja tiesin ennakkoon, lentokentän ajojärjestelyt ovat suoraan sanottuna takamuksesta.
Yht'äkkiä edessä on "vain" liikennemerkki ja kun tajuat sen, olet ajanut jo liittymän ohi. Reaktioaikaa ei kertakaikkiaan ole. Myöskään mitään tiemerkintöjä ei ole, pitää arvailla montako kaistaa kulloinkin edessä on ja arpoa missä ylipäänsä tien ja rotvallin raja menee. "Onhan sulla navigaattori" - naurattaa näin jälkikäteen, koska niissä kohdin, missä sitä olisi tarvittu, näkyi ruudulla vain harmaa auto ajelemassa keskellä ei mitään... Onneksi määränpäät kuitenkin löytyivät.

Ilta Ingunnin kanssa meni hyvin nopeasti, ehdimme syödä, käydä pienellä iltalenkillä ja katsella hieman kuvia ja videoita koneelta. Sitten olikin jo nukkumaanmenoaika, sillä aamuherätys oli 05.00.

Istuin Tapahtumassa aitiopaikalla ja sain vielä muutaman kotimaisen tuomarinkin viereeni - ihailemaan, kommentoimaan ja ihmettelemään whippetien kirjoa. Sain kuvattua koiria melko hyvin - vaihteeksi - ja lähes 300 kuvan otos yllätti hieman; niinkö paljon ehdin räpsiä? 300 kuvaa = n. 4 tuntia kuvankäsittelyä...
Matolla ja kehän koolla oli varmasti osuutensa, mutta ihmeen paljon näkyi etujalat alla -liikkeitä, muutamat koirat keventelivät ja sitten oli ahtaita ja leveitä takaliikkeitä, kinnerahdasta ja Ewan mukaan myös "single trackingia" jolle en ole (vielä) keksinyt suomenkielistä vastinetta. Google tarjoaa tähän selitystä: A single-track railway is where trains in both directions share the same track. Yhtään hakua ei ainakaan ensimmäisellä sivulla osunut KOIRAmaailmaan.

Muuten koirien katselu meni kyllä nautinnosta. Suomalaiset ovat selvästi treenanneet koiriaan ja koiriensa kanssa, sillä esittäminen oli mielestäni jopa korkeatasoista. Muutamilla esittäjillä oli pieniä ylilyöntejä namin kanssa; lähdetään liikkeelle ja pidetään namia koiran edessä ilmassa kuin aasilla ratsastettaessa konsanaan; kun pidetään tikun päässä porkkanaa.... Luulisi, että kun omistaja liikkuu, liikkuu koirakin. Ilman, että sitä tarvitsee houkutella "ilmanamilla"? Tästä puhuttiinkin siinä kehän reunalla paljon; kuinka esittäjille kehittyy mitä moninaisimpia maneereja. Monet eivät varmasti näistä ole edes tietoisia... Ilmanamilla koira keskittyy vain namiin (ei eteenpäin menoon) ja liikkeistä tulee pomppuiset ja sojottavan sutivat, koiran pää on tuhannen kenossa ja pakka on kyllä hajalla.

Koiria oli moneen lähtöön, kuten aina. Tyyppikirjo rodussamme on suuri. Tuomareilla ei siten ollut mikään helppo tehtävä edessään, mutta kumpikin nautti tehtävästään paljon ja paluumatkalla autossani (kämppiksen avaruusaluksessa) käytiin intensiivistä keskustelua sijoittuneista ja voittajista. Odotan innolla heidän raporttejaan päivästä.

Hupipuppanat menestyivät Tapahtumassa erinomaisen hienosti ja oman blogikirjoituksen ja kuvakavalkadin arvoisesti, joten pidemmittä puheitta keulimaan:

puppy class females 6-9 months:


Softouch Ebony Eyes & Softouch Eyecatcher (Ch Twyborn Philadelphia x Ch Softouch Hazelnut) no placement for these lovely girls but I wanted to share this picture: both girls look intensively towards junior classes!

open class females:


Bonnywapit Funnybunny (Ch Twyborn Philadelphia x Bonnywapit Earnabuck) took flattering 1st placement among 15 competitors. "Milli" ended up BB-4 and took also BOS-open win!

working class females:


C'mere Malibu (Ch Twyborn Philadelphia x Ch C'mere Icy Crystal) took class win among 10 females. "Cilla" was also BIS-working!!


Bonnywapit Feefifofum (Ch Twyborn Philadelphia x Bonnywapit Earnabuck) was 3rd with HP in working class.

And what happened in champion class? Rosee, Ch C'mere Milwaukee took her class and was BB-1..


BB-1 Ch C'mere Milwaukee, BB-2 Wolf Tone Mirabelle, BB-3 Ch Softouch Hazelnut, BB-4 Bonnywapit Funnybunny

In champion class Tuikku, Ch Jagodas Gingembre (Ch Twyborn Philadelphia x Ch Aaniston An Outstanding Filly) was 3rd with HP:


Tuikku showed also BIS-progeny class.


Then -  it was time to compete in BIS:


BIS Ch C'mere Milwaukee and judges Ewa Westerlund & Ingunn Ohrem & BOS Ch Miyessa Born To Run.


Way to go girls! Couldn't be more proud.

Ei kommentteja: