11.2.2015

Sitä sun tätä.

Kera kuvakavalkadin. Kuvahan tunnetusti puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. En ole omasta mielestäni juurikaan kuvia ottanut, mutta kas, kun rupesin koneen kansioita käymään läpi niin johan sieltä löytyi sitä sun tätä:

Tällainen rykelmä täältä aamulla portin takaa lähtee. Nykyisessä Kenzolassa ei ole kuin tämä yläportti.

Muistan ikuisesti kuinka vuosia sitten osuimme keväällä Bauhausiin oikeaan aikaan. 40 euron hintaiset pajuaitaelementit lähtivät kympillä/kpl, kun niissä oli pieniä homepisteitä. Nyt osuimme Hong Kongiin oikea-aikaisesti, nimittäin en juurikaan ole tekokasvi-ihminen, mutta jos halvalla saa, niin... Asunnossamme on valoa ajatellen muutamia haasteellisia kohteita ja niihin on hyvä tökkäistä "hieman vihreää".

Tikkurilan Kontti myy sangen edullista käytettyä. Paikka on iso ja siellä on värilajiteltuina mm. verhoja. Sekosin sen verran kiireessä ja ERITTÄIN täysiä rekkejä plärätessä - olivat muuten laittaneet verhorekkeihin sitten myös tyynyliinoja, kaitaliinoja, pöytäliinoja jne - että jos näin jotain nättiä ja halpaa niin ostopäätös syntyi siinä. Kotona irrotin laput ja liput verhoista ja HAH, olivat niin kauniisti ja pulleasti aseteltuja, että halpaan menin. Kirjaimellisesti. Kutakin verhoa oli nimittäin vain yksi. Ilmankos olivat halpoja. Mutta ei hätää, Kenzola innovoi tällaisen ratkaisun.

Lapset ovat majailleet työhuoneessani tähän malliin. Peti on enemmänkin tuollainen terassi- ja pihakäyttöön sopiva, lörppö ja letku laidoiltaan. Aikani koirien spagettiolomuotoja siinä katsellessani..

 päätin hankkia hieman ryhtiä. Biltemasta löytyi tämä muotonsa pitävä peti edukkaasti, 19,90.

Eteisen kaapista on löytynyt pimeydestä pitäviä vilistäviä, joten siitäs saatte, valoa. Hupi ja Bali möllöttävät matolla; ohjelmaa odotellen.

Sitä sitten löytyi mm. täältä. Tämä ulkoilutie johtaa isolle urheilukentälle; siellä on pojat jo hieman päästelleetkin. Raitin oikeassa reunassa, muutamien satojen metrien päässä, on myös koirapuisto ja sielläkin on tullut visiteerattua.

 Kaunista kylän raittia.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että voin lakata haaveilemasta tänne mitään mätsäreitä järjestämästä. Tämä Spondan omistama kiinteistö odottaa purkua. Ja on käyttökiellossa.

Mutta kuka oli Henrik Forsius? Wikipedian mukaan Helsingin ensimmäisen historian kirjoittaja, Kirkkoherra, filosofian maisteri ja hän eli vuosina 1733-1813.

Tällainen pitkäkoipi loikkasi eilen Kenzolaan visiitille. Aivan ihana, YLIreipas, iloinen, häntä vispasi ja kietoi sekunnissa pojat pikkuvarpaansa ympärille. Tosin "Sofi"-tytön Anni-äiti oli myös matkassa sekoittamassa poikieni päitä. Hurmaava vemmelsääri tämä Vi'waun Miumau Maui.
Kiitos Iitu, ihanaa, kun ehditte käydä moikkaamassa!


Ei kommentteja: