10.3.2012

Koirankakkakeskustelut alkavat - Vantaan Sanomissa aktiivinen kakkafoorumi.

Vantaan Sanomien mielipideosastolla (= koirankakkafoorumilla) 22.2. oli nimimerkki Entinen kartanonkoskelainen koirien ystävä avautunut mm. seuraavasti:
Asuimme Kartanonkoskella vajaan vuoden, olihan alue arvostettua ja asukkaiden viihtyisyyteen oli satsattu paljon. Pian huomasimme, että alueella on ehkä enemmän koiria kuin ihmisiä.
-----------------------------------------
Ja kirjoittajan nimimerkkihän oli "koirien ystävä" vai oliko hän tarkoittanut nimimerkin luettavaksi entinen koirien ystävä? Yhtä kaikki, Kartanonkoski on selvästikin pilattu hänen mielestään koirien toimesta, joita siis asuu alueella ehkä enemmän kuin ihmisiä. 
Suomihan on hyvällä mallilla kaiken kieltämisessä; parveketupakointi, tupakointi ylipäätään, älä astu nurmikolle, hiljaisuus kello 22:n jälkeen jne. ja lienee vain ajan kysymys, kun Entinen kartanonkoskelainen pääsee toiveidensa mukaiseen ympäristöön; kenties kokonaiseen kuntaan, jossa koirat ovat kiellettyjä. Mikäs sen mukavampaa kun ei tarvitsisi nähdä villilupiinien ja kaljakuppiloiden seassa koiran koiraa. Ainoastaan linnut laulelisivat ja lokitkin olisivat umpinaisia tässä paratiisissa.
-----------------------------------------
Nimimerkki jatkaa: Mielestäni henkilölle, joka ei pysty hallitsemaan koiriaan, ei saisi edes antaa koiraa.
-----------------------------------------
Niin, usein tosiaan kuulee lenkillä: "Älä kakata sitä koiraasi minun siirtonurmelleni", harva ilmeisesti tietää, että koiraa ei voi "kakattaa", vaan se työntää pökäleet ihan minne sattuu ja milloin sattuu.
Omassa laumassani suositaan mm. suojatietä (auto juuri tulossa), bussipysäkkien vierustoja (silloin, kun pysäkillä on mahdollisimman paljon väkeä) ja ylipäätään paikkoja ja tilanteita, jolloin sen seitsemän pellavapäätä juoksevat kädet ojossa meitä kohti: "Saako niitä silittää"? Yleisökakat ovat niiden mielestä ihan maailman parhaita!!

Koirankakkaa ja kakkaamista olisi eittämättä "kiva" hallita. Ihanne olisi koira, jolle voisi sanoa, että "Odota, menee vielä 600 metriä, kun olemme metsässä" ja jopa jonkinlainen tulppa peräpäässä voisi olla ihanteellinen ratkaisu? Ehkäpä peräpään teippaaminen toimisi? Lenkin aluksi, siksi yhdeksi kilometriksi, ennen kuin ollaan metsässä, koiran voisi myös pukea vaippaan tai alushousuihin? Cesar Millan voisi suhisemisen sijaan alkaa miettiä, miten koiraa voisi opettaa ulostamaan käskystä vain mahdollisimman syrjäisille, sallituille paikoille.
-------------------------------------------
Nimimerkki jatkaa: Hyvä koiranomistaja kouluttaa itsensä ja koiransa niin, ettei kummastakaan ole häiriötä naapurustolle ja ympäristölle.
-------------------------------------------
Olen Jimin Poliisit -sarjan koukussa. Toinen toistaan salskeampia poliisimiehiä palvelee yhteiskuntaamme etelästä pohjoiseen. Nokkelia, sanavalmiita ja lupsakoita salskeuksia. Olen tullut sarjan myötä sellaiseen käsitykseen, että yön aikana -riippuen poliisikaksikosta ja partion sijainnista- on keskimäärin 200-300 tehtävää, joissa humalaiset virtsaavat minne sattuu ja tepastavat menemään märät housut nilkoissa keskellä ostoskeskuksia. Humalaiset myös lyövät toisiaan kernaasti nenään, kun toinen sai nakkikioskilla enemmän kurkkurelishiä kuin toinen ja nyt pissahousuisella Jyrillä on myös relishit pitkin rinnuksia ja nenä sijoiltaan.

Poliisit juoksevat suikat vinossa kiireisinä öinä osoitteesta toiseen hillitsemässä remuavia ja naapurustoa ja ympäristöä häiriköiviä illanistujaisia. Musiikki raikaa -ja jää päälle, kun sammutaan sohvalle ja siinä sivussa käryää sitten makaronilaatikkokin paistinpannulla ja puupaa-autoja suhaa leppoisissa nukkumalähiöissä sammuttamassa karrelle palaneita makaroneja.
Autoja varastetaan, harrastetaan ylenmääräistä ilkivaltaa potkien bussikatoksia mäsäksi, sytytetään roskiksia tuleen, riidellään kaulinten, paistinpannujen, puukkojen ja pesäpallomailojen kanssa, ajellaan rallia enempi humalassa kuin selvinpäin.

Kyllä minusta ihmisten pitäisi ensisijaisesti kouluttaa itseään; lukea muutakin kuin kännykän puhelinmuistiota, juoda alkoholia mieluummin vähemmän kuin enemmän; tai ainakin niin, että partioiden työtehtävät eivät muistuttaisi lastenkaitsentaa -onhan aikuisista ihmisistä pääsääntöisesti kysymys.
Kuitenkin, jos saan valita, otan mieluummin naapurin polttamaan sätkää ja räkimään tuohon porttimme eteen, kuin koiranläjän siihen, mutta sitten taas mieluummin koiranläjän, kuin unettoman yön aamuviiteen jatkuvien naapurin pippaloiden takia ja siihen päälle sitten vielä liedelle unohtuneet palavat nauravat nakit ja puupaa-autoja sammuttamaan paloa ja poliisit herättelemään sammunutta.
Toivon Entisen kartanonkoskelaisen löytäneen paratiisin kotomaastamme. Olisiko Lohja vielä pelkkää linnunlaulua? Tai Sipoo?
------------------------------------------
Nimimerkki päättää kirjoituksena mahtipontisesti:  Miten olisi 500 euron koiravero kattamaan yhteiskunnalle aiheutuvia kuluja jätöksien korjaamisesta?
------------------------------------------
Hienoa. Et sitten usko porkkanaan vaan ennemminkin keppiin?
Miten yhteiskunta hoitaa mielestäsi jätöksien korjaamisen? Mielestäni ei mitenkään. Omalla asuinalueellani on verrattain paljon roskiksia, mihin tuupata pökäleitä, ikävä vaan, että talviaikaan ne ovat suurimmalta osin lumen alla. Jos itse olisit himohamstraaja ja asuisit n. miljoonan maitotölkin kanssa, haluaisitko siihen sivullisen puuttumaan, moittimaan ja käskyttämään verorahojen toivossa? Eikö idealaatikostasi löydy mitään muuta kuin marttyyrin osa ja "sakkoja sietäisivät" asenne?

Jos kaupunkimme määräisikin 500 euron koiraveron tai jätösveron, niin olisi vähintäänkin kohtuullista luoda myös lapsivero. Sen verran nuo teletapit ympäristössämme aiheuttavat ilkivaltaa ja tekemisen puutteessaan potkivat mitä milloinkin lommoille ja rikki. Myös humalavero olisi hyvä. Ovelta ovelle partiot puhalluttamaan porukkaa Amazing Racen aikaan ja partiot baarien ja nakkikioskien lähistölle pillien kanssa; jos promillemäärä on esimerkiksi yli 1,5 niin läiskäistään heti 50 euron haittavero, jolla katetaan poliisin maijojen oksennuksien, virtsan ja ulosteen siivoamista ja katetaan esimerkiksi pankkiautomaattien limasiivousta; näppäimissähän on sangen usein kaikenlaisia kokkareita ja tahmaa.
Tässä vaiheessa myös partiot voisivat jakaa pissavaippoja niin estettäisi hieman sitä humalaisten stroolausta pitkin ja poikin.
Myös busseissa ja metroissa tulisi olla liikenneoksennushaittavero; jos puklaa niin taskusta on löydyttävä euroja kattamaan tuo yhteiskunnalle kalliiksi tullut ja tuleva "häiriö". 
Ja luonnollisesti; jos asunnossasi tarvitaan poliiseja/paloautoja enemmän kuin kaksi kertaa vuodessa; viranomaisten vaivaamisvero, ehdottomasti!!

Eiköhän eduskunta voisi myös puuttua haittaverolla koirien ruokiin? Nyt marketeissa myytävät edulliset chapit ja pirkat pitäisi lain turvin velvoittaa paremmiksi. Mitä halvempi ruoka - sitä enemmän ulostetta, ikävä kyllä. Kyllä siellä koiranruokatehtailla professoria ja innovaattoreita on; mitä parempaa ruoka on, sitä paremmin se sulaa ja sitä pienemmät kikkareet!
Avot, ehkä Entinen kartanonkoskelainen voisi jopa muuttaa maanpaosta Lohjalta takaisin kun läjät muuttuisivat sieviksi ja pieniksi kikkareiksi muistuttaen enemmän jäniksen papanaa?!


kuvituskuva: oma arkisto

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä kirjoittaja Luojan armosta!