25.6.2011

Tätä tuskin jaksaa kovin moni lukea - Uutta tietokonetekniikkaa Kenzolassa!

Päädyin laittamaan em. varoituksen jo otsikkoon. Jutusta tullee pitkä ja ankea.
Ehkä kuitenkin Microsoftilla joku painaa Google-kääntäjää kahvitauollaan ja pohtii syvällä sisimmässään, että "tällaisia kuluttajapalautteita olisi syytä ruotia maanantaipalavereissa".
a.
Tekniikka etenee tänä päivänä harppauksittain. Vuosi on sangen pitkä aikaväli; uutta ja parempaa (???) on kokoajan -lähinnä puolivuosittain-  tarjottava vaativille kuluttajille.
Mutta kuka tekisi kännyköitä, digibokseja ja tietokoneita ns. pitkäkestoisilla ja tärkeimmillä ominaisuuksilla "tavallisille kuluttajille"? Sellaisille, jotka pääsääntöisesti katsovat digiboksillaan VAIN televisiota ja tallentelevat sillointällöin. Sellaisille, joiden toiveena olisi LÄHINNÄ soittaa kännykällään. Ja sellaisille, jotka haluaisivat surffailla tietokoneillaan huoletta menemään.
a.
Tarinahan menee niin, että menin ostamaan uuden hulppean kilometrin levyisen tietokonenäytön. Haaveilin kuvien paremmasta näkyvyydestä ruudulla ja niiden paremmasta käsittelevyydestä sekä mm. siitä, että Canonin laajakuvaiset videoklipit näkyisivät kunnolla.
Ahahahhahahhaaaaa.
Kytkin näytön PERÄTI 5- (viisi) vuotiaaseen tietokoneeseen. Kummasti n. 10 vuotta vanha imurini imuroi pölyä vanhaan malliin, mutta 5 vuotta vanhan tietokoneeni näytönohjain yski. Apuun saapui vanha työkaverini uusine näytönohjaimineen, minkä paketissa TIETENKIN luki, että se on WIN XP -yhteensopiva.
Ahhahahhahahhhaa.
Kahden tunnin hikoilun jälkeen hän luovutti. Kovasti paljon pelittäneen Fujitsun kuorta avattiin menemään -ja suljettiin- siihen malliin, että ritinä, rutina ja kilinä vain kävi sen koommin.
Hermo meni. Tietokoneorientoituneiden ystävieni avustuksella ostaa pläjäytin uuden Acer-myllyn.
Ahhahhahahhahaaaa.
Näitä nauruja nyt tulee spontaanisti tätä kirjoittaessa, koska kaikki on niin perinjuurin lystikästä. Onko vielä sellaisia tietokonemyyjiä ja yleensäkin tietotekniikkaihmisiä, joiden worldissa kaikki menee kuin elokuvissa? On niitä.
Varmaan koko Microsoftin office täys.
Nakitettiin tänne Nörtti Nörttinen, jota lahjottiin ennen ja jälkeen. Eikä mennyt kuin 4,5 tuntia tapella Fujitsua ja Aceria yhteen.
Hatunnosto ja nöyrä kiitos, mutta mitä sitten tapahtui, se onkin jo kokonaan oma lukunsa, ja Blogger senkun venyy.
Ahahahahhhaaa.
a.
Uusi tietokone on uusine ohjelmineen sunmuine härpäkkeineen aina uusi. Ehta ja kiiluva ja äänetön, vauhdikas ja ripeä kaikinpuolin. No, se ei ole koskaan KOKO totuus.
Sillä voi surffata ja hillua päivän kaksi, mutta siihen se päättyy. Valitettavasti.
Älä koskaan tuudittaudu siihen, että millainen kone oli perjantaina -juuri kun aloit ikäänkuin ymmärtää uutta käyttistä ja selainta- sillä sunnuntaina kaikki on toisin.
a.
Automaattipäivitykset ovat heittäneet hurlumheitä ja selain on päivitetty kuin vaivihkaa uusimpaan versioon, joka on selvästikin lähtenyt nörteiltä lapasesta.
Tässä tapauksessa perjantaina moitteetta pyörinyt kone jumitti sunnuntaina jokaikisellä sivulla kuittaillen Flashin uusimmasta päivityksestä; "Sallitko", no, sallinhan minä, muttakun Flash ja IE9 ei kommunikoi.
Pelit ei pyörineet, juntturaa juntturan perään, pop-uppeja, ihme ikkunoita ja sitä rataa. Arpomalla mentiin ikkuna kerrallaan eteenpäin.
Siinä sitten soiteltiin niin Acerille kuin Mustaan Pörssiinkin - sinne, missä sanottiin, että isket vain koneen seinään ja alat puuhastella.
Ahahahhhahhhaaaa. 
Sanomattakin on selvää, että MYÖS viikon verran on pällistelty ja ihmetelty uutta Outlook Expressiä, joka siis on jonkinlainen Windows Mails nykyään. Jokaikinen meili on -kuten tämä blogikirjoituskin- varustettu punaisella alleviivauksella -sellaisella, joka viestittää väärästä oikeinkirjoitusasusta- ja popuppia se pukkaa sieltäkin. Haluttaessa liittää kuvia sähköpostin liitteeksi se VÄKISIN hinasi Hotmailin tiedot Elisan sähköpostiin. No sehän kiva.
Luet siis useamman lootan meilejä Elisan .kolumbus.fi -osoitteesta. Näkymä on kummallistakin kummallisempi ja kuvien liittäminen tosiaan käy jonkin IHMEEN kuvakansion kautta. Normisti kuvia ei liitteenä enää näe. Saati pysty enää liittämään.
Hahahhhhaaaa.
Nimenomaan. Eikä tässä vielä kaikki.
Latasin MP:n vinkistä Chromen koneelle, millä selaimella olenkin pystynyt nyt viikon pelailemaan. Tänään aina klo 15:sta asti. Ilmeisesti jokin Free Pass päättyi kohdallani kello kolmeen, sillä vaikka kone oli kokoajan auki ja juhannusvieraiden lähdettyä palasin illan mittaan pelisivuille - herja herjastahan kaikenmaailman evästeistä ja "solmuista" tuli näytölle niin Chromella kuin hätäpäissäni lataamallani Firefoxillakin.
Pelisivuille EI päässyt.
HERVOTONTA jumppia kaikenmaailman asetuksissa ja KAKSI kertaa on pitänyt kone sammuttaa välissä, että pelit on lähteneet pyörimään.
Siis haloo.
Ottaisin surisevan ja kilisevän Fujitsun koska vain takaisin. Vaikka se mietti ja runksutti välillä, niin se ainakin pyöri, eikä lässyttänyt vähän väliä kaikenmaailman pop-uppien kanssa; Sallitko seuraavien ohjelmien tehdä muutoksia tähän tietokoneeseen: Adobe Flash Player. Juu, salli, ja sama pop-up sekunnin päästä.
Traxmeet ei toimi, siellä sivustolla on ihan sama Adobe-läppä ja pojat "tuessa" neuvoivat asettamaan asetuksia oletusselaimesta uusiksi. No joo, mitenhän sekin tehdään?
a.
Kaikenkaikkiaan näitä ASETUKSIA ja MÄÄREITÄ mitä kone saa tehdä/koska/ja milloin OSAA varmaan sellainen tietokoneorientoitunut tehdä tuosta vain, mutta BASIC käyttäjä on JOKAIKISEN ikkunan kohdalla että HALOO!?
MIKSI kone yleensäkin automaattilataa sellaista, joka ei toimi?? (IE9) Kas siinäpä kysymys. Miksi jotain peliä voi pelata kello kolmeen perjantaina, mutta ei enää seitsemän jälkeen? Miksi keksiasetuksia ei edes Firefoxista löytynyt, miksei Wordpad auennut ja antanut tehdä/liittää Print Screeniä, miksi Chromen keksiasetuksia piti klikata sen seitsemään kertaan ja sulkea kone välillä? Miksi punainen alleviivaus on käytössä täällä Bloggerissa ja uudessa spostilaatikossa KOKOAJAN, todella rasittavaa....... Siis JOKAINEN sana on alleviivattu punaisella. Miksi kuvan liittäminen sähköpostiin VAATI lataamaan sähköpostiin myös Hotmail-osoitteen? Miksi kuvat latautuvat liitteeksi johonkin ihme kuvakansioon?
Paljon kysymyksiä ja zero vastauksia.
Vanhassa vara parempi on kyllä hyvä lause tähän yhteyteen. Kun uudistuksia tehdään ohjelmiin ja sovelluksiin, tuntuu että ne tuovat muassaan myös paljon huononnuksia ja sellaista ei-loogista; pop-uppeja jotka eivät todellakaan ole yksiselitteisiä saati kansantajuisia.

Osatapa tietotekniikkaa -voisi sanoa koneelle, että "Lakkaa rasittamasta käyttäjää".


ps. tämä juttu on kirjoitettu Chromen kautta. IE9 ei näytä Neocounteria eikä Weather-laatikkoa, Chrome kyllä. 

1 kommentti:

Iida kirjoitti...

"se VÄKISIN hinasi Hotmailin tiedot Elisan sähköpostiin. No sehän kiva."

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin toi synkronointi mitä jokainen ohjelma haluaa nykyään harrastaa kaikkien toisten ohjelmien kanssa. Ei kiitos haluan pitää FB:ni ja Youtuubini erillään, samoin hotmailini ja soneran sähköpostin.