14.3.2011

73 - 78 - 83


Ai rinnanympärys, vyötärö ja lantio? Ei, vaan Hupin eiliset maastokisapisteet.

Mustialassa juostiin eilen perinteiset talvimaastot. Mukaan lähti koko Kenzola, joista Luxi ja Hupi kilpailivat. Tuntuma oli sellainen, että josko toinen täräyttäisi finaaliin. Vaan miten kävikään...

Luxi sai hyvän lähdön, mutta oli hetken solmussa 90 asteen käännöksen kanssa ja täräytti lumivalliin. (monen muun koiran tavoin..) Sitkeästi juoksi maaliin asti, vaikka jäikin kilpakumppanista melkoisesti. Oma pistearvio nähdyn perusteella oli n. 170-180 pisteen luokkaa.

Hupin kilpakaveriksi osui myös melkoinen menijä ja lähtöpaikalla huvitimme itseämme; "kumpi niistä on ensin lumivallissa". Kasvain, sanoi kasvain ja kasvoi vain, sillä Hupin hyvän startin jälkeen (sai piikkipaikankin!) juoksukaveri pyöri huolella hangessa hetken oikeita ilmansuuntia (ja eittämättä viehettä) etsien, Hupin kääntyessä jollei nyt mallikkaasti niin ainakin kohtuullisesti. Hupi juoksi väkivahvasti piikkipaikallaan ja antoi näytteen tykityksestään, mihin eittämättä koira parhaimmillaan pystyy! Sen mitä nyt juoksusta näin, niin näin pitkästä aikaa taistelutahtoa ja vääntöä. Hupi meni lumessa eteenpäin kuin marmorikuula pelilaudalla, alun hyvä vauhti siivitti sitä pitkälti yli puolenvälin. Olin pelkkää hymyä. Mielessäni näin Hupin pistetaululla kärkisijoilla; "tuolla juoksulla on päästävä ainakin kärjen tuntumaan". Aivan loppumetreillä ratatykki veti ohi ja Hupi ehkä himppusen antoi periksi. Jokatapauksessa arvoin mielessäni n. 250 pisteen saalista ja ainakin juoksuparin voittoa.

Kuinka väärässä sitä voikaan taas olla. Pokkana kuitenkin julkistan tässä ajatukseni ja lopulliset pisteet: Luxille siis oma arvio oli n. 170-180 ja tulostaululla = 214. Hupin tykityksen arvelin n. 250 pisteen suoritukseksi ja tulostaulu kertoi = 234. Ai se parin voittaminen? Ahahahhahha. Pari sai 244. Entä se kärkijoukkoon pääseminen? No, neljäntoista joukosta Hupi oli seitsemäs ja Luxi yhdestoista. Finaaliraja oli 238, joten 4 pistettä vajaaksi jäi Hupin nappi- eikun tykkijuoksu.

Asiahan jäi asiaankuuluvasti vaivaamaan ja koska kilpailukirjoja odoteltiin liki tunti, niin siinä ajassa sai kysyttyä kilpailun johtajalta monta kysymystä. Kuten, "miten tässä (taas) näin kävi"? Kilpailun johtaja antoi sitten minulle yo. pisterivin, eli kaikkien kolmen tuomarin antamat pisteet. Tykkilähdöstä sai 73, keskialueella tapahtuneesta kiidosta 78 ja maalialueelta nuo parhaat, 83 pistettä. "En nähnyt kyseistä juoksua. On paha sanoa, mitä siellä on tapahtunut tai jäänyt tapahtumatta, onko kaveri valinnut juoksulinjansa paremmin (ne juoksulinjat!!), vai mitä." "Juoksun katsominen pellolla on niin eriasia, kuin sivussa. Jokainen tuomari lisäksi painottaa omia pisteperusteitaan." Ja lopuksi: "Tervetuloa katsomaan joskus kisoihin vaikka pariksi tunniksi tuomarin viereen juoksusuorituksia. Homma aukenee ihan eri tavalla".

Niinpäniin. Mitä tästä opimme. Ei pidä antaa niitä omia pisteitään etukäteen, kun metsään ne arviot kuitenkin menee. Ja yleensä juuri näin. Kun mietin, että pieleen menee, niin tuleekin aina enemmän pisteitä kuin oletan ja sitten kun oletan, että nyt oli tykkiä menoa ja pisteitä ropisee, niin niitä ropiseekin vain omassa mielessäni.

Voittihan se Hupi kuitenkin tykimmän tykin yhdellä pisteellä maalialueella; Hupin pojot 83, kaverin 82. Lisäksi Hupi teki oman piste-ennätyksensä, pojan PB on nyt 234. Alkuerät on juostu ennen eilistä seuraavasti: 205 - 179 - 227 - 203.


Hupin ja Hulan lapsia juoksi kuitenkin samaisissa kisoissa sangen kelpo pistein: normikorkeissa Hupinpoika Luca, Gaselle´s Get On 235 + 205 = 440, sijoitus 4/12 ja ylikorkeissa Hulanpoika Hubbe, Gaselle´s Top Shot 245 + 257 = 502, sijoitus 3/14. Tykki-isät onnittelee tykinkuula-poikiaan!

Kuvassa Gaselle´s Get On. Kuva Karoliina Heikkinen.

Ei kommentteja: