7.11.2010

Onnistuneita -ja (enemmän) vähemmän onnistuneita- ostoksia.

Lulla- ja takkiostokset ovat onnistuneet viime aikoina -vaan mitä sanotte seuraavasta.
Kaikki alkoi Röhnisch-merkkisistä housuista. Sellaiset minulla on jo ennestään, joten suunnistin tuttuun nettikauppaan. Vahingossa (!) tilasin väärät ja kun yritin vaihtaa niitä oikeisiin, koko malli oli lopetettu. Kuinka ollakaan.
Kännykän akku alkoi osoittaa väsymisen merkkejä ja handsfreekin oli poks. Aikanaan posti toi netistä ostetun akun, joka oli oikea ja pelittää kuten kuuluukin, sensijaan handsfree ei pysynyt sille tarkoitetussa rei´ässä. Ystävällinen asiakaspalvelu neuvoi vuolemaan puukolla (!!) pistokkeen sopivaksi. Handsfree lähti takaisin sinne, mistä se oli ostettukin.
Sitten ostettiin netistä koiran kaulapanta lahjaksi Viroon lähetettäväksi. Valmistaja sotki kaksi tilausta ja lähetti saajalle väärän. Kömmähdys korjattiin ja aikanaan myös oikea panta saavutti vastaanottajan.
Vielä uskalsin tilata netistä pelihiiren. Hiiri tuntui olevan tarkoitettu lähinnä ristinollan pelaamiseen. Se oli verkkaisempi toiminnoiltaan kuin kuulakärkikynä. Tämäkin kauppa purettiin.


Oli aika uusia lenkkikenkäosasto. Sopivat löytyivät Jumbosta ja kenkien täytettyä tänään kuukauden, ostin kengistä kuuluvaa outoa lonksumista vaimentamaan uudet pohjalliset. Tuli kurkistettua tarkemmin kenkien sisään: no justiinsa. Toisesta kengästä oli kantapään kohdalla oleva "vaimennusristikko" (vai mikä lienee oikealta nimeltään) murentunut ja palaset sinksin sonksin kengän oman pohjallisen alla. Myös molemmissa kengissä oli sisällä rei´ät niiden reunoilla. Ei ole todellista. Lenkkikengät ovat tähän asti kestäneet n. vuoden/1200 km. Näillä mentiin siis kuukausi (n. 100 km). Jumbon Citymarketin kenkävastaava pyysi kiikuttamaan kengät takaisin tavarataloon ja antaa niistä täyden hyvityksen.


Ennen kuin edellisiin kenkiin oli kurkistettu sisään, biibahdimme Budget Sportissa aamulla tonkimassa tarjouslaareja. Näissä oli sisällä lupaava hintalappu; ovh. 100 eur. Voihan se(kin) olla huijausta, mutta toivottavasti alkuperäinen hinta (kontra tämänpäiväinen hintalappu 9,95 eur) ja lupaus GEL-vaimennuksesta sekä kärjen kumisuojaus vastaavat vaativiin whippet-rotuisten koirien ulkoilutustarpeisiin. Jospa varpaat pysyisivät kuivina poikia juoksutellessa ja kantageeli pitäisi AINAKIN 1200 kilsaa!


Mikäli sammakkoennustajaa on uskominen, Suomeen saadaan tänäkin talvena loskaa, lunta, vettä, jäätä ja kylmää. Toivon näiden saapikkaiden auttavan taistelussa päästä eteenpäin Hakunilan lumisohjoisilla teillä.

Mitä tästä opimme? Kannattaa säilyttää ostokuitit ja jollei; niin kuvata ostokset luotettavalla Canon -merkkisellä kameralla. Oli lysti soittaa Citymarketin kenkäosastolle ja kertoa, että "kuittia ei enää ole, mutta kuvaan kaikkea, kuten nämä kengätkin. Kuvasta näkee ostopäivän, 2.10.". Myyjä oli sanaton.

Ei kommentteja: