25.8.2010

Mitä kuuluu Hulalle?

Hula-potilas popsaisee viimeisen antibiootin huomenna. Haavaan ommellut tikit repsahtivat jokainen apposen auki ja ne on poistettu toimestani eilen. Haavat näyttäisivät paranevan ok, mutta Hulaa rapsututtaa kovasti kaulasiteensä. Haavanpuoleisessa tassussa on siis pidettävä sukkaa, joka "sisältää" kipsivanua ja on teipattu kirurginteipillä kintereeseen.


Hulan hoitopöydällä -siis keittiön pöydällä- on Hulan ikioma hoitotarvikelaatikko.
Se sisältää kapeat ompelusakset, Mesoft haavataitoksia (7.5 x 7.5 cm), joustavia Easifix-sideharsorullia, Pharmacare-tukisiteitä (sininen ja valkoinen, vaihteeksi Suomen värit Ruåttinpojalla ;D), Bacibactia, kipsivanua, kahta eri leveyttä Leukofix-kirurginteippiä sekä raejuustorasian, johon on kerätty poistetut tikit.


Hulan haavat näyttivät tänään, 25.8., aamulla tällaisilta.

Muuten. Vaihdoin jossain vaiheessa haavataitosten päälle tuon joustavan Easifixin pitämään niitä paikoillaan -aiemman suoran Pharmacare-teippauksen sijaan. Kuitenkin kun Hula ravistelee kaulaansa, lähtevät nuo haavataitokset seilaamaan. Oli siis palattava alkuperäiseen teippaussysteemiin. Ensin haavataitokset, sitten Pharmacare tuonne alakaulaan, ja sitten itseliimautuvan tukisiteen päälle joustavaa sideharsoa kohti ylemmäs kaulaa. Näin ei tarvitse kallista Pharmacarea niin paljon. Easifix maksaa vain 0,46 snt/rulla, kuin tämä Cobanin "halpakorvike" Pharmacare-side 4,50 eur/rulla. "Aito" Coban oli vielä n. 2 euroa kalliimpaa.

Hula voi olosuhteisiin nähden hyvin ja on mielestäni kuntoutunut traumaattisesta kokemuksestaan hyvin. Hula on myös -kuinkas ollakaan- äärimmäisen kiltti hoidettava ja tepsuttelee sukassaan menemään kiltisti; ei siis yritä esim. purra sukkaa pois. Tänään hän yritti sukattomalla takajalallaan raapia kaulan sitä puolta, missä on "vain" pienet yläkulmureiden aiheuttamat -jo hyvin tervehtyneet- reiät, mutta lopetti kiltisti käskystä. Joskin tuijotti pitkään; "ai minä vai, en mä mitään raapinu".
Jostain syystä ruokailu ei vielä oikein suju kupista, kirraako haavat tai jotain, joten hän asettuu ruokailun ajaksi ruokintatuoliinsa (tunnetaan myös Hupin tuumaustuolina) ja odottaa siinä suu avoimena että ruoka annostellaan hänelle lusikalla.. Ehdollistui myös nopeasti maksamakkaran sisällä annettuihin antibiootteihin ja asettuu vaativasti keittiön pöytää vasten pompsahtaen aamu- ja iltatablettejaan odottamaan.

Reipas & ihana Hula, parane pian!

2 kommenttia:

Cilla kirjoitti...

Hei taas! Aika pahan näköiset nuo Hulan haavat. Ei ihme että olet itsekin huolissasi, vaikka hyvä hoitosi näyttääkin tepsivän. Toivon pikaista paranemista Hulalle - ja tsemppiä!

Marita kirjoitti...

Hulalle paranemistoivotuksia ja haleja täältä. Häjyn näköiset haavat on, peukutukset että pikaisesti paranevat!