1.8.2010

Lenkillä 1.8.2010


Näin vehmaisissa tunnelmissa lenkkeiltiin tänään.
Hula laiduntamassa.


Hupi raadossa piehtaroinnin lomassa.


"Mihin minä sen kuolleen päästäisen oikein jätin"?


Lelu tarkkailee.


Ja Viri tähystää.

Tarkkasilmäisimmät saattoivat havaita, ettei Luxista ole kuvaa.
Luxin kaikki aika meni raatojen etsintään jossain kaukana, kaukana pellolla. Luxihan on hyvin utelias luonteeltaan ja tämä pelto "on sen verran nähty" sen mielestä, että oli aika laajentaa reviiriä. Sen Luxi tekikin ja jolkotteli pellon vieressä olevan omakotitalon pihaan, joka taas sijaitsi jonkinmoisen metsäkaistaleen takana.
Juuri kun laittelin pojille repustani vettä, Luxi hilpaisi metsäkaistaleen taakse. Jonkin ajan kuluttua sitä oli mentävä etsimään ja kas, rouva seisoi mieli apeana ja rikkaimuri (!) kädessään minua vastassa; "koirat kiinni" ja minä huutelin Luxia minkä ehdin rouvan säestäessä "koirat kiinni, koirat on pidettävä kiinni, koirat kiinni, koirat kiinni" oli ihan pakko huutaa takaisin, että "huuda nyt kerran vielä, kun niin tykkäät tuota lausetta toistaa ja rouvahan teki työtä käskettyä: "koirat kiinni, koirat on pidettävä kiinni, koirat kiinni". Voi hyvää päivää.
Vihdoin Luxi saapui haahuilemasta ja pääsimme matkaan. Rouvan mies tepasteli vielä tonttinsa laitaan varmistamaan, että koirat olivat kiinni ja lähdimme varmasti pois pilaamasta heidän (tapahtumaköyhää) sunnuntaipäiväänsä.

Haluaisin nähdä tuon samaisen rouvan Hakunilan Nordeassa, kun siellä on pankkiryöstö menossa. (tosin Hakunilan Nordeassa ei käsitellä rahaa, toim. huom.) "Ryöstö seis, pankkiryöstö on rikos, ryöstö seis, ryöstö seis". Toisaalta pankkiryöstäjät eivät levitä loisia ja kakkaa ympäriinsä, tai voivathan ne sen kyllä tehdä...

Ei kommentteja: