18.1.2010

Vastinetta koiraverolle? (ideat vapaasti valtion kopioitavissa)


Eilen iltalenkillä lähti koirankakkakeskustelu ihan uusille urille.

Nyt kun useat ihmiset ovat vaatimassa koiraveroa takaisin ja mielellään korotettuna, pohdimme kämppiksen kanssa seuraavaa:

koiravero on tosiaan saatava tuntuvaksi. Vero voisi olla esim. ensimmäisestä koirasta 500 euroa/vuosi, toisesta koirasta 250 euroa/vuosi, kolmannesta ja siitä eteenpäin 125 euroa/vuosi. Esim. viisipäinen koiralauma maksaisi valtiolle tai kunnalle koiraveroa yhteensä 1125 euroa.
Tällä summalla jokaisen kunnan tulisi tarjota koirille mm. oma terveyskeskus omalääkäreineen. Esim. 25 eurolla/vuosi koiraperhe saisi vierailla koirien terveysasemalla niin monta kertaa kuin vuosittain tarvitsee. Rokotukset olisivat ilmaisia. Koirille perustettaisi myös oma Kela nimellä Kola (Koirien Eläkelaitos) ja koirat saisivat oman Kola-kortin ja omistajien tarvitsisi näin maksaa koiriensa lääkkeistä vain osuus. Jos koiralla on lääkärin määräämä säännöllinen lääkitys esim. epilepsiaan, tarvitsee omistajan maksaa lääkkeestä vain 25% osuus Kolan korvatessa 75%.

Koirat saisivat omat verokortit, koirakirjastot, hammashoitolat, uimahallit ja päiväkodit. Jos koira tekee työtä esim. vanhainkodissa, siitä tulee maksaa koiralle vähintään päiväraha. Koiran esiintyessä tv- tai lehtimainoksissa, maksaa koira palkastaan veroa. Koiran maksamat verorahat ohjataan suoraan koirien tarvitsemiin palveluihin.

Koirat saisivat äänestysoikeuden ja niillä olisi omia puolueita. Bella Niinistö, Jeri Lipponen ja Pepi Vanhanen joutuisivat kilpailemaan koirien äänistä.

Eduskuntaan perustetaan koiraministerin virka. Koiraministerin tehtävänä olisi mm. velvoittaa koiranruokavalmistajat valmistamaan parempaa koiranruokaa uhkasakon uhalla. Erityinen laboratorio tutkisi ruokia ja niiden aikaansaamia ulostemääriä. Ruoat, jotka tuottavat liikaa ulostetta, kielletään. Sopiva ulostemäärä määrätään lailla ja se on esim. 15-kiloisella koiralla 20 grammaa päivässä. Erityiset ulostetarkistajat mittaavat pistokokein koirien ulostemääriä.

Suosituimpien ulkoilureittien varrelle pystytetään kakkakameroita. Koirien kaulaan asennettavan rekisterikilven avulla määrätään sakko kakkakameran ottaman kuvan perusteella, jos kakan määrä ylittää sallitun standardin. Kakatessaan toistuvasti liian isoja kakkamääriä tai aiheuttaessaan pahennusta esim. riehumalla irti, voidaan koira ohjata vankilaan mikäli sitä ei rikesakolla saada kuriin.

Kunnat velvoitetaan perustamaan koirille omia sosiaalivirastoja, Sosiaaliturvan Muutoksenhakulautakuntia sekä tarjoamaan niille mielenterveyspalveluja. Koirapsykologin ja -psykiatrin virka tulee täyttää jokaisessa kaupungissa.

Kola maksaa jokaiselle allergiselle ja vammautuneelle koiralle avustusta. Jos koiralla on esim. vehnäallergia, saa sen omistaja kuukausittain Kolasta avustusta 50 eur/kk. Vammautuneen koiran on mahdollista saada oma henkilökohtainen avustaja ja kunta velvoitetaan tällaisessa tapauksessa rakentamaan koiran kotiin mm. sen kulkua helpottavia ramppeja.

Koirille tulee perustaa omia koiraperhepäivähoitoyksiköitä. Jokaisessa taloyhtiössä tulee olla vähintään yksi tällainen. Isännöitsijät velvoitetaan rakentamaan esim. talon kellariin tai vintille viihtyisä koiraperhepäivähoitopaikka sekä hankkimaan työntekijät sinne. (huom. työttömät!)

Jokaisessa kunnassa tulee olla koira-asiamies. Tämä ihminen katsoo, että koirat saavat verolleen vastinetta ja puuttuvat näkemiinsä epäkohtiin koirien puolesta.

Jokainen uusi koiranpentu saa kunnalta Puppiuspaketin. Siihen kuuluu mm. koiranpeti, sadetakki ja fleecevuorinen talvitakki, leluja, kongeja, DAP-panta ja -haihdutin sekä ruokaa koiran ensimmäiseksi kolmeksi elinkuukaudeksi. Jollei omistaja tarvitse koiralleen kyseistä pakettia, voi hän saada myös rahallisen korvauksen, (200 euroa) ottaessaan uuden pennun. Koiranomistajille maksetaan myös sen ensimmäisten kahden elinvuoden ajalta ns. pentutuhorahaa, joka on 100 euroa kuukaudessa. Pentuajan ongelmissa omistaja voi kääntyä koiraneuvolan puoleen. Koirille perustetaan myös nuorisoasemia sekä erityisiä päihdeyksiköitä, jos koiralle kehittyy esimerkiksi riippuvuus kakansyömiseen.
Lisäksi työnantajat velvoitetaan antamaan uudelle koiranomistajalle hoitovapaata, jonka pituus voi vaihdella kuukaudesta kolmeen.

Tätä kaikkea meillä koiranomistajilla on sitten lupa edellyttää koiraveron vastineeksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hauska kirjoitus! Tuota voisi jo levittää enemmän koiraihmisten tietoisuuteen, sehän on kuin luotu kiertämään palstoilla, lehdissä ja sähköposteissa.

Anita kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Anonyymi. Täytyyhän nyt koiraverolle vastinetta saada! Itse haluaisin kovasti päästä koirien terveysasemalle 25 euron vuosihinnalla! :)

Tiina kirjoitti...

Voisin mielelläni antaa kirjoituksesi meidän paikallislehden koirakakka-kirjoitusten joukkoon!!! Loistavaa!! Tässä tiivistettynä se, mitä tulemme jatkossa vaatimaan!! :)