6.1.2010

Hakunilassa sivakoidaan suojatielläkin.


Hakunilan Nissaksen puoleinen osa, eli tämä urheilupuiston ympäristö lienee talviurheilijan paratiisi juuri nyt? Lunta on kuulemani mukaan satanut viimeksi näin paljon 20 vuotta sitten. Lumikoneet ovat voineet lepäillä varastoissa mutta latukoneen kuljettaja on huhkinut iloissaan joka kentällä ja niemen notkossa. Katsot minne vain, niin latua on tehty pätkä, ympyrä, lenkki. Tuntuu, että bussipysäkeilläkin on pätkä latua ja hiihtäjiä tuli tänään sivakoiden vastaan suojatiellä.
Varsinaiselle urheilustadionille tehtiin talven ensimmäinen latu ja nyt latuja on ihan jokaisella urheilupuiston kentällä. Helsingin Sanomien yleisönosastot täyttyvät sukseilijoista, joita tympii latujen vierellä talsivat äidit vaunuineen ja KOIRAT. Ehdottipa eräs kirjoittaja latupoliiseja laduille sakottamaan siellä ilman suksia haahuilijoita.

Hiihtäminen on varmasti hyvä ja kuntoa kohottava harrastus, mutta tarvitseeko nyt kaikessa liioitella? Pitää olla sprinttilatu, luistelulatu, kuntolatu, eläkeläislatu, äiti + lapsi -latu jne. Nimittäin kun ihmettelin tuota pientä latuympyrää tuossa yhdellä kentällä, niin Hakunilassa pitkään asunut sauvakävelijärouva tiesi kertoa sen tehdyn "vanhemmille ihmisille, joilla on esim. lapsia matkassa, niin näkevät sitten siinä hiihtäessä hyvin missä lapset menevät." Justiinsa.

Keittiömme ikkunan alla on multipurposemäki. Kesällä se toimii auringonottopaikkana ja jäniksetkin siinä viihtyvät apilaa pupeltamassa. Nuorisoa istuu rinteessä pizzalaatikoineen ja sikspäkkeineen ja onpa se tuttu spiidausmäki koirillenikin. Näin talvisaikaan siinä on aamusta iltaan pulkkailijoita! Kävelytie on mustanaan äitejä ja isiä ja lapsia viilettää rinteessä iloisesti kiljahdellen. Eräänä iltana mäen ohi kävellessä lapsi lähti juuri tuhatta ja sataa pulkkansa kanssa äidin seistessä kadulla. Jösses, mikä neliveto alkoi pojillani; "hii, mukaan, perään!" Jouduin toteamaan pojilleni kuivakkaasti; "teillä jäi nyt pulkat kotiin, joten mars mars". Äiti katsoi meitä säälivästi.

Kesällä pojilta uupuvat pylväskengät -eli oravajahti ei onnistu puuhun ilman niitä- ja talvella puuttuvat pulkat.

Kuvassa keittiön ikkunastamme näkyvä pulkkamäki.

Ei kommentteja: