24.2.2009

Java virhe ja muuta päänvaivaa


Jahast. Se olisi sitten muutettu blogin ilmettä. Ensin käväisi vihreä blogimalli netissä ja ei mennyt kuin päivä, kun mallin maltillisuus ja säntillisyys alkoi ahdistaa. Olisiko sittenkin ollut vanhassa vara parempi? Leveä leiska oli osin juuri se "mun juttu" ja vanhassa mallissahan kuvanlisäys (sitten kun sen opin) oli silmää miellyttävää, siis silloin, kun tekstin lomassa oli vain yksi kuva. Kuvan viereen teksti tuli tyylikkäästi liehuna ja nyt kun muunsin mallin tähän, mikä NYT on; aiheutti leiskan kapeneminen kuvan viereen tulevan tekstin töksööntymisen; tilaa kun ei juuri ole.

Eikä siinä tietenkään vielä kaikki.

Hallintapaneelin kautta on mahdollisuus mennä muokkaamaan blogin värejä. Vaan ei mun koneella eikä mun Javalla. Virhe sivulla -ilmo tulee vasemmalle alas ja javascript-virhettä pukkaa. No, eikun Javan sivuille "tutkimaan asiaa". Päätin ladata koko Javan uudelleen, mutta pienellä präntillä ja lontooksi ehdotettiin edellisen Javaversion poistamista. Tämän huomasin tietenkin vasta sitten, kun olin yrittänyt ensin latausta. Enkuksi selitettiin javavirhettä numero tämä ja tuo ja kerrottiin ongelmia ilmenevän "with Windows and mac" tjsp. Yksiselitteistä ja helppoa ratkaisua ei tietenkään ollut. Kun menin tutkailemaan koneeni hallintapaneeliin mitä Javaa koneeni oikein sisältääkään, niin siellähän oli miljoonakahdeksansataa eri: Java updates 5, Java updates 6, Java updates 7.. ja sitä rataa.

Kuka kumma keksisi tietokoneen, joka "selvittäisi itse ongelmansa"? Mikseivät kaikki maailman hakkerit voisi yhtyä oikeasti parantamaan tietokoneita ja niiden ohjelmia? Että kaikki sopisivat yhteen ja toimisivat? Mikseivät ohjelmistopäivitykset kykene itse niitä ladattaessa fiksaamaan itseään? Ts. jos kone sisältää tarpeetonta Javakamaa tai Javaosia, uusi "Fix your Java"-lataus korjaisi kaiken ja saisi Javan pelittämään?

Tämäkin Blogger on olevinaan hirmu kiva ja kätsä, mutta ei tosiaankaan anna enää muuttaa värejä tai muokata blogipohjaa? Virhe sivulla -teksti on liiankin tuttu mennä kuukausilta. Hallintapaneeli myös näyttää, että sivuillani on AdSense-mainos, mutta koneeni ei sitä näytä. No, tämä blogipohja toi kuviin kehykset. Niitähän joskus kaipailin, ne kun tuovat postauksiin ryhtiä ja ilmettä.

Ja kyllä. Googletin Javaongelmia. Löysin itseni tietokonehenkisten ihmisten keskustelupalstoilta, joilla "keskustelu" käytiin näin:

"Koneeni ilmoittaa Javavirhettä 2346 ja en saa sitä pelittämään"

Vastaus:

"Oletko ajanut mysqlin? Biossa pitäisi näkyä html/: ~sjhjh//::~*, aja sen jälkeen Windows mysql. Buuttaa //::~& ja lataa skipdi. Katso, näkyykö etsi-toiminnolla nyt käsky win://~45/ ja win::&// ¨~\ . Jos, niin paina esc//::~?+ ja f5 ja f8. Raundaa mysqli ja skipdaa enterillä esci."

Hauskaa viikkoa!


Ei kommentteja: