2.9.2008

Harjavallan maastot -Luxin ensimmäinen kisa!

Aamutuimaan taas lähdettiin (06.00) ja hämmästeltiin menomatkan ajan plus kuuden olematonta lämpötilaa. Onneksi aurinko kuitenkin paistoi lämmittävästi pitkin päivää ja lämpölukemat kohosivat aina liki 20:a astetta.
Lämmitysmanttelit olivat kuitenkin ihan aamulla tarpeen...


Luxi Hupin lainamanttelissa.


Kisa oli Luxin ensimmäinen ja se juoksi siis elämänsä ensimmäistä kertaa koppa päässä ja kaverin kanssa. Ja hyvin juoksikin. Kopasta ei oltu moksiskaan ja muovisuikaleet kiinnostivat kaveria enemmän, juuri niin kuin pitääkin. Alkueräpisteiden jälkeen (233) Luxi oli 17. sijalla, mutta finaalipisteet (256) nostivat sen hienosti yhdeksänneksi!!! Kokonaispisteet 489; hienoa Luxi!!!!


Juku ei juossut ihan yhtä innokkaasti ja terävästi; pisteet 232 ja 234 = 466, sijoitus 18. Hienot pisteet kuitenkin myös Jukulle!


Mönkijäkuljetus vie lähettäjää kohti yläilmoja.


Palkintojen jaossa vieressä seisoi pari afgaani-ihmistä, jotka hämmästelivät ääneen "ei meillä kukaan afgaani saanut tollasia pisteitä ja teillä mennään sijoituksissa jo yli puolenvälin".

Tästä aasinsiltaa siihen, että olisi mukavaa saada joskus enemmän palautetta ja infoa jos nyt ei yksittäisestä koirasta niin rodusta yleensä. Harjavallan maastoissa rata ilmeisesti sopi hyvin vähän hitaammillekin koirille ja vaativa ylämäkeen nousu ei tuntunut haittaavaan yhtäkään wipukkaa? Monet koirista myös kääntyivät siksakeissa hyvin ja pisteitä ropisi rodussa kauttaaltaan. Miten sitä infoa saisi? Muuta kuin tuomareilta?

Jossain kisassa käytössä ollut koirakohtainen arviointilomake olisi kyllä loistavaa palautetta. Sellaisen täyttelyyn menee tietenkin oma aikansa, mutta rasti ruutuun -periaatteella ei ehkä sittenkään liiaksi? Jään toiveikkaana odottamaan sellaisen joskus koirasta saavani.

Omien koirien juoksusuoritteita kun ei varsinkaan finaalissa nähnyt kuin pienen pätkän, eli jos joku nyt kysyisi minulta: "miten Luxi sai finaalissa noin hyvät pisteet verrattuna Jukuun?" en osaisi vastata. Nuo kaveruksethan juoksivat yhdessä ja Juku kuulema hienoisessa johdossa kokoajan. Tiedän, nopeus ei ole ainoa kriteeri.

Saisipa sen oman koiran juoksun joskus videolle, ehkä viidenkymmenen katselukerran jälkeen suoritus eri nyansseineen alkaisi avautua...
Jokatapauksessa oli erittäin mukava päivä. Ja ihan huippua oli, kun molemmat koirat pääsivät finaaliin asti ja saivat pitää lystiä "koko rahan edestä"!!! Ja vieläpä korottivat pisteitään ja sijoituksiaan hienosti, kuten Luxi! WAU!!



Kuvista kiitos Tiina Katalkin



Ei kommentteja: