12.4.2008

Tietotekniikkaa yli 40-vuotiaille. Osa III


Olin jaksanut hämmästellä taas aikani kuvan liittämistä tietyille foorumeille. "Kuva" tuli aina joko linkkinä tai punaisena ruksina. Liitettyä en sitä saanut, vaikka kokeilin mitä.

Tällaisessa tilanteessahan sitä aina ensimmäiseksi miettii, (varsinkin kun katsoo miljoonien muiden foorumilaisten kuvapostauksia) että kyllä sitä on tyhmä ja kehtaako keneltäkään kysyäkään, miten kuvan liittäminen tapahtuu oikeaoppisesti.

Joskus sitten joltain kysyinkin asiaa ja sain muistaakseni kuulla, että "1geen kuvien kanssa on jotain häikkää". Galaxyristeilyllä eräs risteilijä avautui sen verran, että sanoi sen olevan "vaikeaa, tai hieman monimutkaista. Kerron sit joskus, miten se tapahtuu."

Aijaa.

En olisi kuunaan kuvitellutkaan, että Aijaa.com on vastaus. Marinallekin menee tässä yhteydessä heipat ja tänksit, kun kertoi muistaakseni kuukausi sitten, että nettisurffailussa voi hyödyntää lisävälilehtiä. En ollut tiennytkään, että minulla on käytettävissä niitäkin! ;D Tämä toimi nimittäin pienenä siltana seuraavaan:

vieraillessani taas eräällä foorumilla, missä on wiipottimien kuvia wäärällään klikkasin viimeisenä kuvia postanneen nimeen ja laitoin rohkeasti viestiä ja kyselyä aiheesta. Nimimerkille "Wiputar" grande kiitos neuvoistasi!!! Kun luin postaustasi, ja siinä ollutta linkkiä http://www.aijaa.com/ -> luulin sen ensin olevan vitsi. Että tällä Wiputtarella kuvat ovat Aijaassa. ;D *nauraa katketakseen* Aijaa.com onkin "kuvanlinkitysapu", jos sen nyt noin suomentaisi.

Tässä kuvanliittämistekniikkaa (-linkitysvinkkiä) yli 40-vuotiaille ja kaikille saman ongelman kanssa painiville:

1. Aloita foorumipostaus normaalisti.
2. Avaa uusi välilehti (se on semmoinen pieni neliö suosikkikeskuksen vieressä olevan osoitteen vieressä, klikkaa sitä)
3. Selaa normaalisti haluamasi kuvatiedosto (omalta koneeltasi)
4. Valitse SKAALAA kuva pudotusvalikosta, esim. 640px (hyvä kuvakoko foorumiin)
5. Paina LATAA
6. Kun kuva on ladattu, klikkaa osoitetta, joka näkyy rivillä BBCCODE 4 ja kuvan osoite värjäytyy näin siniseksi
7. Paina ctrl+c (kopioi)
8. Palaa foorumivälilehdelle ja paina ctrl+v (liitä) kuvan osoite/kuva kopioituu viestiisi.

Mitä tulee siihen .ftp -jutskaan.... Latasin Filezillan koneelleni ja kun aloin "tutkia" ohjelmaa, en ymmärtänyt siitä oikeastaan yhtäkään kirjainta/kohtaa/laatikkoa... Ftp-siirto/ohjelma jäänee kohdallani ainakin toistaiseksi mysteeriksi, enkä siis pysty sitä lähtemään mitenkään selittämään tai ohjelman käyttöä opastamaan, vaikka niin aiemmassa postauksessani lupasinkin. Onneksi minulla oli nyt kuitenkin jakaa ja kertoa tämä kuvan liittäminen, ja siitäkin siis kiitos kuuluu kärsivälliselle Wiputtarelle, joka minua asiassa opasti!

Ei kommentteja: