16.12.2017

Balin Nutrolin-testaus on päättynyt.

Oikeastaan se päättyi jo kaksi 275 ml pulloa sitten, mutta olemme sitkeästi jatkaneet vuoden loppua kohden ostaen pari pulloa lisää Nutrolin Iho & Turkki -öljyä.

Pääsimme testiryhmään vuoden alusta ja Bali valikoitui koekaniiniksi jatkuvien tassuongelmiensa (kivi anturassa) vuoksi.

Valotetaanpa hieman taustaa.

Kenzolassahan lasketaan melkein kaikkea. Sportsträkkeri nakuttaa jokaisella lenkillä ja kivien kaivuut tassuista kirjataan kalenteriin. Huiman kortisoniannostukset merkitään nekin tarkasti ylös ja niistä pidetään erillistä annostuskirjaa tietokoneella mahdollisine selityksineen ja huomioineen.

Aloin kirjata Balin kiviongelmia vuonna 2016 ja saldo näyttää tältä:

30.4. kivi
12.5. kivi
5.6. kivi
7.8. kivi
30.11. kivi

Viisi kertaa ontumista - lähinnä kvartsin vuoksi. Osa vieläpä pitkittyneitä ontumia, sillä Bali saattaa ontua viikon-kaksikin kivien poistamisen jälkeen.

Suurin toivein lähdimme sitoutumaan Nutroliniin täksi vuodeksi ja vuoden 2017 kivikalenteri näyttää Balin osalta tältä:

22.3. kivi
26.3. kivi
30.8. kivi
14.11. kivi

ikäväkseni joudun toteamaan, että vain 1 kiviongelma vähemmän kuin vuonna 2016. Toisaalta tänä vuonna ontumat painottuivat maaliskuuhun (2 x ) ja touko- ja kesäkuu mentiin "puhtain tassuin", jos vertaa edellisvuoteen.

Tulen jatkamaan kiviongelmien kirjaamista ja näillä näkymin jatkan Nutrolinin testaamista edelleen. 

Kirjaan loppuun pienen tiivistelmän Nutrolin IHO & TURKKI -tuotteesta kiinnostuneille:
Ihon läpäisyesteen heikentyminen ja ihon kuivuminen altistavat atooppiselle ihottumalle ja monille muille iho-ongelmille. (esite ei selitä, mitä tarkoitetaan "läpäisyesteellä") Näitä ovat toistuvat bakteeri- ja hiivatulehdukset, hilseilevä iho ja kiilloton turkki, polkuantura- sekä kynsiongelmat. (esite ei selitä, mitä "polkuantura- sekä kynsiongelmilla" tarkoitetaan)

Runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti linolihappoa, sisältävä öljyseos vahvistaa ihon läpäisyestettä ja vähentää kuivumista. GLA ja omega-3 -rasvahapot, alfa-linoleenihappo ja stearidonihappo tukevat linolihapon vaikutusta. Läpäisyesteen vahvistaminen edistää ihon normaalia toimintaa.
Nutrolin IHO & TURKKI sisältää 480 mg/ml välttämättömiä rasvahappoja ja 2,5 mg/ml luonnollista E-vitamiinia. Nutrolin IHO & TURKKI ei sisällä lainkaan kalaöljyä.


Tänä talvena Kenzolaan ostettiin paketti PAWZ-kumitossuja, joista on ollut jo runsaasti hyötyä lenkkeilyssä kivienpoiston jälkeen. Suosittelen lämpimästi. Punainen väri oli kooltaan sopiva sekä Balille että Huimalle. (linkki johtaa Peten koiratarvikkeen sivulle)

Huom. Jos whippetisi kärsii kiviongelmista ja olet saanut avun jostain tuotteesta - kerro se minulle. Otan mielelläni vastaan vinkkejä asiaan liittyen ja tutkin niitä lisää. 

kuvituskuva Nutrolin-sivusto.

Ei kommentteja: