18.2.2017

Testaamme HauHau riista -makkaraa.

HauHau championilta on tullut uusi makkaramaku, riista. 
Makuja oli ennestään jo viisi; lohi, lammas, kalkkuna, kana ja liha.


Meillä Kenzolassa ei paljon käytetä makkaroita.
Siihen on muutamia syitä. Makkarapötköt ovat isoja ja joskus turhan kosteita ja löllöjä. Kun ~ 500-grammainen makkara ei mene kerralla, se on laitettu pieneen muovipussiin ja se on siellä sitten usein valunut ja mähmäytynyt. Olen pelännyt väri- ja lisäaineita, en halua kakan olevan oranssia enkä punaista. Vaikka tuohan värillinen kakka valkoisella hangella toki "väriä elämään".
Makkarat ovat myös olleet jotenkin "teennäisiä", pelottaviakin (!) kaikkine ainesosineen ja lupauksineen ja niissä on usein ollut "epäilyttäviä klönttejä".

Innostuin hieman riistauutuudesta ja testasin sitä pari päivää, sen minkä pari makkaraa laumassani riitti. 
Makkaran sisällysluettelossa luvataan, että se EI sisällä vehnää EIKÄ väriaineita. Tästä heti pisteet. Proteiinin osuus on 14%, rasvan 10%. LISÄKSI makkarassa EI ole säilöntäaineita. Vielä parempaa. Lihan ja eläinperäisten tuotteiden osuudeksi luvataan 95%, josta riistaa minimissään 10%. Riisiä on 4%.


Ensimmäinen mukava yllätys oli koostumus ja tuoksu. 
Riistariisimakkara on hyvinkin kiinteää, eikä siinä ole mitään kosteaa kuorta (joskus joidenkin makkaroiden päällä on ollut rasvainen ja kostea "harso"), se ei valu, eikä mene mössöksi, se säilyttää muotonsa yön yli jääkaapissakin. Sitä on myös helppo leikata ja pilkkoa. Tuoksu on mieto ja melkeinpä miellyttävä. Ehkä hieman ruisleipämäinen?

Koirat söivät makkaraa mieluusti. 
Ensimmäisenä aamuna he saivat sitä aamiaiseksi ja loput makkarat pilkottiin kahtena päivänä kuivamuonan sekaan. Kakka säilytti värinsä ja omat ennakkoluuloni koiranmakkaroita kohtaan saivat myös tuuletusta.
Kokeilemisen arvoinen uutuus, jota uskon ostavani tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja: