15.7.2013

Kiitos, lukijat! Juhlan kunniaksi - lenkillä 9.7.2013

Onpahan komia luku laskurissa, kiitos lukijat!

Kirjoitustahti on vähentynyt - tai kuvaustahti - tai molemmat, mutta aina tänne jotain yritän tunkea vaikka tuntuukin, että olen kirjoittanut jo kaikesta mahdollisesta?
Tosin viimeaikoina on kyllä pyörinyt kielen päällä parikin juttuehdotusta, ehkä saan sen/ne päässä järjestykseen ja alan sitten naputella?

Olemme hieman kirineet lenkkitahtia heinäkuussa helteistä huolimatta ja peräti 7 km viime kuukautta edellä...

 Mitäpä tähän lisäämään.

Vaihteeksi kohti 2.6 km:n ulkoilureittiä. Oikealla muuten siintää valtaisa pelto, jota kartanolla tapaamamme asukkaan mukaan Vantaa vuokraa viljeltäväksi. Lähinnä kai heppaheinää sieltä tulee. Håkansbölen kartanoalue on yhä erittäin laaja (n. 6 ha) ja täällä on ympäriämpäri peltoja, joissa osassa on viljaa, osassa heinää, mutta ovat kuitenkin viljeltyjä.

Pakollinen lenkkipönö a´la Bali. Tämä Ruuarr, kuten häntä kutsun ääntelytaitojensa mukaisesti, on muuten varsinainen tilannebongari. Se katsoo yliajavat lentokoneet otsa miettivässä rypyssä, pysähtyy tuijottamaan pitkään ja hartaasti ruusun kukassa puuhailevaa pörriäistä, kuulee vähän väliä kaislikosta suhinaa ja yrittää selvittää äänen lähdettä. Uutuutena ovat nyt linnut; harakka, västäräkki tai ihan mikä vaan kelpaa - sitä on tuijotettava ja yritettävä saada se lentoon joko tuijottamalla tai tekemällä valehyökkäys.
Ylläolevassa kuvassa on menossa västäräkin tuijotus.

Balin lempipaikka. Tässä hän maata retkottaa päivät pitkät välillä asentoa vaihdellen. Aikoinaan Lelu otti kovasti aurinkoa, mutta kyllä Ruuarr ylittää Lelun auringonottoajat kirkkaasti!

Päivän lenkkisaldo 7.0 km.

Ei kommentteja: