21.4.2013

Bali tutustuu pihapiiriin kera kevään ensimmäisten auringonsäteiden.

Pienenpieni Bali on ilahduttanut laumaamme jo kokonaisen viikon. 
En muistanutkaan, kuinka usein pennulta tulee pissa ja kuinka terävät pennun hampaat ovat! Usein - ja ovat TODELLA terävät.

Balille ihan kaikki on uutta ja viikon aikana olemmekin ehtineet tutustua niin (sadekeli)lenkkeilyyn, ostariin, eläinlääkärin vaakaan, lokkeihin, ohikulkijoihin, vesilätäköihin - ja ihan kaikkeen, mitä eteen sattuu. Kaikki on uutta!
Lauma - vanhimmat - mörreilevät vielä ja katsovat tulokasta pitkin nenänvartta, kuten kuuluukin. Kun Bali tepastaa tonteille, muut häipyvät vähin äänin. "Herramunjee, en saata olla samassa huoneessa TUON olion kanssa".
Bali sanoo huihai, puree sähköjohtoja, mattoa, viherkasveja, pissii lattialle, matolle ja satunnaisesti pihalle ja nakertaa luita, sähköjohtoja, leluja, mattoa ja viherkasveja. Se on pennun tehtävä.
Naskalihampaat pureutuvat myös mieluusti meidän ihmisten nenään, käsiin ja lenkkareihin. Ihan mihin vain. Onpa jännää lähteä pitkästä aikaa tutustumaan pentuun - ihan näin pieni vaava minulla on ollut viimeksi reilu 6 vuotta sitten, kun Luxi tuli kotiin. Huima - lauman nuorin- oli tullessaan 4,5-kuinen, joten se oli jo verrattain "pikkuvanha" liittyessään laumaamme. Sisäsiisti, siivo ja sieväkäytöksinen.

Bali tuntuu inhoavan sadetta, lätäköitä ja epämääräisiä lumimössöjä tiellä, joten tänään auringon paistaessa ja asvaltin ollessa kuivaa, hän ilakoi olan takaa pihallamme. 
Tulimme "lenkiltä" (juu, lenkit on olleet Balin mukaisia, n. 1-1,5 km) kotiin ja lapsi sinkoili kotimme edustalla sinne ja tänne kera auringonsäteiden, joten äkkiä nappaamaan kamera matkaan ja ikuistamaan Balin pihapiirin tutkimusta tähän tapaan:

Balilla on ihan omat pihatalkoot. Riips ja raaps, hän harventaa.

Ja sitten keulitaan! Olikos täällä missä muualla jotain syötävää?!

Juhuu! Naapurin pihalta löytyy tulppaanin taimia. Nam.

Jiihaa, ihan mieletöntä, kun on kuivaa ja aurinkoista! Kamera ei pysy Balin vauhdissa.

Välillä otettiin positionia tähän malliin.

Ja sitten taas nikerrettiin. Että täällä on näitä rikkakasveja.

Naapurin tyttö tuli pihalle moikkaamaan. Ja Bali pussaa.

Tämä vetäisi paremmin, jos syön tuon mähmän putken suulta. Nam ja maiskis.

Nyt on kiire.

Pihamuuri on tutkittava tarkkaan. Onko muurari kohdistanut kivet oikein?

Facebookissa sanoivat jäätävän hienoksi katseeksi. Sanoisin jäätävän styleksi puppikseksi. Ihan mä tässä tikkana törötän, kunnes puren taas ja kovaa. Pissat lirautan mennessäni ja tullessani ja sitten kiusaan vähän vanhempia koiria siinä sivussa. Puppisilmeellä saan (ihan) kaiken (taas) kuitenkin anteeksi.


1 kommentti:

carelca kirjoitti...

Ihania kuvia ja oikein tekstitettyjä! Bali on ihana!