13.10.2012

Onko patjasi liian pehmeä? Ratkaisu löytyy IKEAsta.

Jenkkisänky on siitä mukava, että se on pehmeä ja patjaisa. Jenkkisänky on siitä ikävä, että se on pehmeä ja patjaisa.

Viimeisimmän fysioterapiakäynnin mukaan olen yläselästä oikoryhtinen ja alaselästä sangen notkoisa. Lisäksi selkärankani on yliliikkuva.

Pyörtyi liki nuori fyssatyttö, kun aloin selkää kiertää oikeaan ja vasempaan ja läsäytin sormet lattiaan.

Kai se nyt on yliliikkuva, selitän, kun Suomen talvi on viiden kuukauden mittainen, koiria on viisi, viisi talvitakkia puetaan ja riisutaan kahdesti päivässä ( = 10 pukemiskertaa + 10 riisumiskertaa), viisi ruokakippoa on lattiatasossa, 15-kiloinen ruokatynnyri seKIN nostetaan kerran päivään HOPS ylös ja annostellaan...
No ilmankos, sanoo fyssaneito ja on osaaottavan näköinen.
Kun vielä kerroin ETUpihastamme ja siitä, että parhaimmillaan teen tunnin lumityöt ennen lenkille pääsyä ja kannan raskaita lumilapiollisia metrien päähän pihastamme osanotto oli jo syvää sympatiaa.
"Josko hakisit talveksi meiltä tukivyön?" hän ehdotti ja pyysi taas tekemään jonkin vartalonkierron. "No kylläpä sulla kääntyy tuo ranka, ohhoh".

Surffasin jokin aika sitten IKEAn sivuilla etsien ehkäpä taas jotain säilytystilaratkaisua. Päädyin katsomaan IKEAn sänkyjä, ihan vain tyyliin, mitähän ne mahtaa maksaa ja millaisia ne ovat.

Koin valaistuksen.

Tuo valaistus sai vihdoin täyttymyksen keskiviikkona, kun patistin kämppiksen piipahtamaan IKEAn noutovarastossa nappasemassa yhden sälepohjan nimeltä Sultan Laden; 90x197 cm á 15 eur/kpl.
Kolme yötä takana - ja kyllä; TOIMII!
Tuuppasin sälepohjan "ison patjan" ja alapatjan väliin, heti tuli vakautta, tiiviyttä ja tukea! Patjalla on ollut huomattavasti mukavampi lojua ja lukea.
Pehmeä patja ei nimittäin välttämättä ole ollenkaan hyvä makuualusta notkoisalle alaselälle, se kun on tuntunut notkistavan alaselkääni vain entisestään; kipupiste on ollut ja pysynyt - levosta huolimatta tai juuri siitä johtuen.

En siis todellakaan ole kuunaan kuullut, että kukaan olisi laittanut sälepohjaa patjojensa väliin - tämä saattaisi olla jopa Niksi-Pirkka -vihjeen veroinen, niin hyvin se toimii! 
Ja kuinka ollakaan, apu oli vain 15 euron hintainen ja löytyi kolmen kilometrin päästä Vantaan Ikeasta!

Ei kommentteja: