27.11.2009

Varokaahan väkäsiä! Päivitetty 28.11.


Tuo aiempi postaus sisälsi kirjoituksen joukkoon lisäämiäni väkäsiä, eli pienempi kuin ja isompi kuin. No kas kummaa ja jihuu, Blogger sekosi! Ennen tekstin julkaisua tuli jonkinlainen HTML-varoitus, jota pähkäilin otsa rypyssä. En osannut taas tietenkään tehdä heti simppelisti ja oikein vaan painoin julkaise-nappia vulgaaristi.
Teksti oli ihan sillisalaattia.

Ja eikun korjaamaan parhaan taitoni -tai taidottomuuteni- mukaan. Nimittäin esimerkiksi vasemmasta freimistä katosivat kaikki luukut ja lokerot ja painuivat sivun alalaitaan suoraan jonoon, päällekkäin!
Olisin toiveasiakas tietokonetuelle; "Mitä nappia painoitte, kun yrititte palauttaa asetuksia"? Minä; "En kyllä yhtään muista".

Sain laatikot paikoilleen ja blogin suht normaalin näköiseksi, mutta tästä kirjoitusikkunasta on kadonnut esim. tekstin väritysnamiska kokonaan. Siis jos haluaa maalata osan tekstiä ja painaa sen nappulasta vaikka pinkiksi. Minne lie katosi. Samoten kun lisään nyt kuvaa, niin se tulee esinäkymään koodijonona, näkyen toki itse lopullisessa postauksessa kuvana. Aiemmin se näkyi kuvana myös luonnoksessa.

28.11. Nukuttuani yön yli päätin pähkäillä asiaa uudemman kerran. Kokeilin ensin vaihtaa blogipohjaa ja palata takaisin tähän vanhaan -ikäänkuin palauttaen näin asetukset- ja sitten palasin tyhjään tekstiruutuun Tekstit-osioon ja ihmettelin yhä laatikon yläosasta puuttuvia elementtejä. Hiphei, keksin painaa "Luo" -nappia ja lukuisat kuvakkeet palautuivat! Jostain syystä tekstinkirjoitustilassa oli aktiivisena "Muokkaa HTML-koodia" -tila.
Mitä tästä opimme? Tekstin joukkoon lisätyt väkäset sotkevat Bloggerin käyttämän HTML-koodin ja tiettyyn asuun tarkoittamasi teksti voi olla jotain ihan muuta. Yrittäessäsi korjata asiaa tuletkin painaneeksi vähän niitä sun näitä nappeja ja sitten onkin jo paljon enemmän sekaisin kuin pelkkä teksti.....
Väkäsetöntä viikonloppua kaikille bloggaajille!

Ei kommentteja: