26.12.2008

Ruoka-aika!


Ja statistiikkaa taas Kenzolatyyliin;

vuoden kokonaisruokakustannukset olivat Kenzolassa 741,40 eur. Summa ei ole ihan eksakti, koska osa ruoasta oli ns. palkintoruokaa, eivätkä ne ole laskuissa mukana. Pedigree muisti myös vuoden aikana kahdesti ruokalähetyksillä ja kaikesta ostetusta ruoasta ei ole kuittejakaan tallella. Kuitit kertovat kuitenkin seuraavaa:

Agrimarketista ruokaa ostettiin 536,30 eurolla. Summassa on mukana 17 säkkiä Kanariisiä, 4 säkkiä Energiaa ja 1 säkki Extraenergiaa. Jahti&Vahti kanariisiä meni näinollen 255 kiloa, Energiaa 60 kiloa ja Extraenergiaa 15 kiloa.

Mustista ja Mirristä ostettiin Sportmixin lammasriisiä (Hupin oma ruoka) ~54 kiloa ja rahaa meni 129,60. Muut koiranruoat -otsikon alla on mm. Franksin Breeder, sitä ostettiin 30 kiloa hintaan 48 euroa, sekä "market-lammasriisi", jota ostettiin n. 28 eurolla, yhteensä 45 kiloa.

Koiranruokaa naposteltiin laumassamme siis yhteensä n. 429 kiloa ja se jaettuna 12:lla tekee n. 36 kiloa/kk ja 1,2 kg/pvä. Tästä laskettuna koirakohtainen tulos ei tuota ihan oikeata määrää; eli koirakohtaisesti olisi mennyt n. 2 dl/pvä, kun oikeampi määrä on varmasti vähintään 3 desiä. Tosin Lelu syö hieman vähemmän, kuin kookkaimmat koirani, eli mm. Viri ja Hupi. Jokatapauksessa käyttämäni mittamuki ottaa vettä n. 4,5 desiä -mikä tosin ei mene laskennallisesti yksiyhteen nappuloiden kanssa. Täydet kipolliset laumassa menee Virille, Hupille ja Luxille, hieman vajaa Hulalle ja vielä siitä hieman vajaampi Lelulle.

Kuukausitasolla ruokaan menisi siis n. 62 euroa. Koiranihan saavat myös erinäisiä "ruoan lisiä", joita ei ole summassa mukana. Haaveena olisi ;D toki laskea kaikki vuoden aikana ostettu; luut, ruoan lisät, naksut sun muut. Mutta suurinpiirtein siis ihan KAIKKI ostettu kuivamuona on näissä laskelmissa mukana.

Ja sanotaan nyt Jahdista ja Vahdista mitä sanotaan, ainakin omalle laumalleni se sopii loistavasti. Kaikki syövät sitä (paitsi siis Hupi) suurella innolla ja uloste on tiivistä, kiinteää ja tummaa. Ja masut ovat pysyneet kunnossa!

Hupin kohdalla on sanottava, että Sportmixin lammasriisi sopii sille kuin nenä päähän. Kanariisi tuppasi aiheuttamaan pojalle löysähköjä ulosteita, mutta lammasriisillä uloste on tiukkaa ja pönäkkää. :D

Ei kommentteja: