19.6.2021

Loiskiss!

Enkut jyräävät.
Ne juosta kirmaavat radoilla, maastossa, autoilevat, piipahtavat ulkomailla tämän tästä, juoksevat metsissä ja neulaspoluilla, pärskivät rantavedessä, noutavat vesileluja, frisbeetä ja ajavat tassuviehettä. Ne ovat arkihauskoja ja arkimyönteisiä. Valmiina kaikkeen. 

Ei Bali eikä Huimakaan jää pekkaa pahemmaksi.
Mutta Huimaa en enää vanhemmiten uskaltaisi ryskäyttää metsässä saati lampimaisemassa ja Bali on sen verran totinen, että liekö juoksisi lammelta suoraan takaisin parkkipaikalle, autoon. Huima ja Bali eivät ehkä ole "arkihauskoja", mutta kovin mukavia arjessa ne ovat nekin. Vanhemman koiran kanssa arki ylipäätään tulee lupsakammaksi ja tuntuu, että koirakin kokee elonsa rutiinien parissa rennoimmaksi. 

Isoja laumoja koko aikuisikäni pitäneenä ja "hallinneena" on joutunut kehittämään pelisilmää kullekin yksilölle, laumalle ja tilanteelle.
Miten sitä koirauran alkutaipaleella tulikin vekkiä ja porot nokkaan-tilanteita. Nyt pyrkii hahmottamaan parhaat juoksukokoonpanot ja metsäilymeiningit kunkin yksilön ja parivaljakon kanssa ihan eri tavalla. Ja kokemuksella.

Hahmotuksesta äksöniin, kas tässä vesileikkejä osa 237. 

Bailey ja Maui vääntämässä vesilelusta. Oiva kaksikko, tämä.

Samui ja Maui vesilelua metsästämässä. Toimiva combo tämäkin!

Pientä vääntöä, kuten kuuluu. Mustikan ja Mirrin jostain outlet-korista kaivettu ankkuri tarjoaa sopivasti "ulokkeita" kahteen kitaan. 

Samppalinna lentää ja liitää. Maalla ja vedessä. 

Maui ja Bailey. Fantastinen fawnikaksikko.

Tässä Bailey jää odottamaan Mauin ja Samuin noutoa. Mitä sitä suotta sukeltamaan, kun hakunilalainen kaksikko hoitaa homman.

Sattuipa sopivasti kuvaan plumpsahdus.

Tällaista tämä whippetien vesiriemu on.

Nyt heitit aavistuksen liian kauas. Ei pysty.

Mahtavaa kesäkivaa Tarun Neulaspolkuopas Oy:n järjestämänä. Just for Maui & Samui.

Muistakaa nauttia YHDESSÄ wipattimiinienne kanssa! Kesä on vain kerran vuodessa. Ja talvella lammet ovat jäässä. 

 

Ei kommentteja: