23.3.2013

Kakka on iloinen asia.

Wikipedia kertoo ulosteesta näin:

Uloste (lat. faeces) on eläimen peräaukosta poistuvaa ruoansulatuksen jätettä. Se on ruumiinlämpöistä ja yleensä kiinteähköä ainetta joka koostuu ruoan sulamattomista osista, bakteereista, limasta ja ruoansulatuselimistön omista eritteistä. Ulosteen ruskea väri on peräisin pääasiassa sapen tuottamista aineista, mutta myös kuolleista punasoluista, jotka poistuvat elimistöstä ulosteen mukana.

Tietyillä eläinlajeilla esiintyy ulosteen syömistä, joka voi olla joko normaalia tai johonkin sairauteen liittyvää. Ilmiö tunnetaan nimellä koprofagia.
Ihmisellä tavallisimpia ulostamiseen liittyviä ongelmia ovat ummetus ja ulosteenkarkailu.
Etenkin lihansyöjien uloste haisee usein epämiellyttävältä. Ulosteen erikoinen rakenne ja haju voivat johtua epäterveellisestä ruokavaliosta tai suolistosairaudesta - esimerkiksi keliakista tai Chronin taudista.

Sensijaan Vantaan Sanomat, Helsingin Sanomat ja lukuisat muut lehdet kertovat ulosteesta mm. näin:
HeSa yleisönosasto 11.3.2013, kirjoittajana Svante Sandström Helsingistä
"Näin kevättalvella hirvittää lumen alta paljastuvan ulosteen määrä. Jopa keskelle puistojen kävelyväyliä on jätetty koiranjätökset häpeilemättä ihmisten tallottaviksi. 
Tarvitsemme puistovahdit takaisin! Heidän tehtävänsä olisi sakottaa koirien ulostaessa puistoissa, muilla julkisilla paikoilla ja teiden varsilla. Samalla he voisivat tarkistaa, onko koiravero suoritettu. Maksamaton vero perittäisiin kolminkertaisena. 
Ulosteiden keräämättä jättämisestä ja virtsaamisesta rakennusten sokkelille tai pihojen aidalle sakotettaisiin teon törkeydestä riippuen 100-500 euroa."

Loistavaa, luovaa ajattelua! 
Juuri sitä, mitä valtiokin tarjoaa. Tehty budjetti ei riitä, niinpä nostetaan kätevästi ja näppärästi alkoholi-, tupakka- ja sähköveroa. Pian ovat keksitkin lisäverotettuja. Jäätelö- ja salmiakkivero odottavat oven takana.
Todellisuudessa valtio tarvitsee RAHAA ja se niin kauniisti verhotaan aina korulauseisiin: Alkoholikuolemat ovat nousussa. Työterveyslaitoksen pääjohtaja Aimo Absolutistin mielestä tehokkain ja ainoa keino maailmassa on nostaa alkoholin hintaa, jotta alkoholikuolemat kääntyvät vääjäämättä laskuun. Lisäksi Suomen Salmiakinvastaisen akatemiajohtajan Sari Salmiakin mielestä salmiakin mustan värin (E 153) on todettu aiheuttavan rasismia. Mitä vähemmän salmiakkia natustetaan, sen parempi.
  
Näppärästi veronkorotukset suunnataan aina sinne, mistä se raha HELPOITEN tulee. 

Kieltämättä kakka näkyy valkoista lunta vasten hienosti ja silmiinpistävästi. 
Ja kun talvi ahdistaa, mikä onkaan helpompi kohde kuin KOIRA! JIIHAA!

Minusta kuitenkin esimerkiksi Kreikka voisi asettaa EU:lle pimeysveron. Pimeydessä kuukausitolkulla talvisin elävä Suomi saisi maksaa sakkoa muille EU-maille kalliisti siitä, että sattuu sijaitsemaan pimeässä Pohjolassa. Vielä kun pimeys ahdistaa ja tympäännyttää ihmisiä voisi Facebook alkaa periä 100-500 euron sakkoa, postauksen törkeydestä riippuen, kun suomalainen julkeaa kirjoittaa viikko toisensa jälkeen profiiliinsa kuinka pimeys ja pakkanen ahdistavat. Valoisat ihmisethän eivät halua lukea moisia postauksia. He haluavat nähdä kakkujen kuvia ja päivityksiä ikkunanlaudan pelargonien kasvusta.

Parahin Svante, minussakin asuu pieni sakottaja. 
Ilkivallan törkeydestä riippuen ja RIIPPUMATTA siitä, onko asialla ollut alaikäinen teletappi, haluaisin asettaa bussipysäkkivahdit 24/7 viikonloppuisin jokaiselle vantaalaiselle bussipysäkille. Kun lasi helähtää, jokainen pienenpieni suloinen ja ahdistunut Jani pakotetaan maksamaan heti välittömästi sakko, mielellään 500 euroa. Ja kun Janilla ei ole rahaa, tietenkin pappa betalar!
Julkean myös haluta sakottaa korkeimman mukaan niitä perheitä, joissa joka viikonloppu piipahtaa poliisipartio tai kaksi. Voisiko näihin pahimpiin osoitteisiin asettaa myös viikonloppuvahdit, jotka istuisivat perheen parissa perjantaista aina maanantaiaamuun ja estäisivät turhaa ja tarpeetonta perheväkivaltaa, johon poliisit niin usein joutuvat puuttumaan?
Ostoskeskuksissa voisi myös olla ostarivahtitoimintaa, ja vahdeilla tulisi olla kaupungin kustantamia oksennuspusseja ja ankkoja, jotta pankkiautomaatit pysyisivät puhtaina oksennuksista ja ihmisvirtsasta. Mikään ei ole niin tympäännyttävää kuin näppäillä ottoa ihmisvirtsan hajussa, paprikan ja maissin täyttämillä näppäimillä.


Takaisin kakkaan.
Kuten sanoin, kakka näkyy talvisin hyvin. Jopa niin hyvin, että kakkakeskustelu alkaa vääjäämättä jokaisessa lehdessä heti kun kunkin kirjoittajan ahdistus on mennyt tappiin ja muutakaan tekemistä ei ole. Talvellahan ei ole juuri muuta katseltavaa lenkeillä kuin kakka. Liekö se johtuu siitä, että on niin pirullisen liukasta, että on katsottava siksi tarkkaan mihin astuu?
Jää väkisinkin näkemättä hehkuvat auringonlaskut ja -nousut, kauniit talvimaisemat, oravien tanssi puissa, tuhannet suksilla liikkuvat, pulkkamäessä ilta toisensa jälkeen ilakoivat? On vain kakkaa. Ja kakkaa. Ja kakkaa.

Kuitenkin tätä kakkaa tuottavat ihmisten rakkaat kotieläimet, jotka omalta osaltaan tuottavat niin paljon iloakin? Koirat ylläpitävät suurta teollisuutta; esimerkiksi vain pupeltamalla kuivamuonaa. Koirabisnes työllistää suurta ja monipuolista teollisuutta, monella koiriin liittyvällä alalla. He kaikki maksavat veroja. Koiratkin siis jatkuvasti välillisesti, koska esimerkiksi 15 kilon Brit Adult säkissä on 13%:n ALV; 4,02 euroa. 

Koira siis työllistää.
Ei vain omistajaansa kakan keräyksen muodossa (kyllä Svante, kerään kakat JOS ne osuvat jonkun tontille, hoidetulle alueelle ja/tai lähistöllä SATTUU olemaan roskis) vaan koiran kanssa käydään eläinlääkärissä, hierojalla ja kouluttautumassa esimerkiksi henkilöetsintään. Tiesitkö Svante, että koirat ovat taitavia nenänkäyttäjiä ulostamisen lomassa ja löytävät vuosittain useita eksyneitä metsistä ja haistavatpa hienosti huumeitakin. Myös poliisikoirat kakkaavat. Koirat työllistävät ompelijoita, taiteilijoita ja valokuvaajia. Koirat ehkäisevät masennusta, vievät omistajaansa säännöllisesti lenkille ja monet koiranomistajat pistävät mieluummin varansa koiriensa luihin, leluihin ja koirankekseihin sensijaan, että he istuisivat illat pitkät pubissa ja menisivät kotimatkalla pankkiautomaattiin virtsalle.

Minusta Svante kakka on kuin onkin iloinen asia. 
Kun se on oikein tiivis ja kaunis se kertoo koiran voivan hyvin ja ruokinnan olevan kunnossa. Ripuli ei ole koirallekaan kivaa - koira kärsii siitä aivan kuin ihminenkin.
Klikkaapa Svante vasempaan freimiin ja etsi sieltä otsikko Koirankakka/koiravastaisuus (29 kirjoitusta!!) ja löydät kaikki jo aiemmin moneen kertaan kirjoittamani asiat; mutta kuten sinun kirjoituksesi - vastaavia olen lukenut miljoona - niin totean; kertaus on opintojen äiti:
Toimisiko sittenkin KANNUSTIN paremmin kuin sakko? 
Peräänkuulutan luovuutta kakkakeskusteluun. Mikset Svante perustaisi kotikaupunkiisi kakankeräysyksikköä? Puntari ostarille ja 1 eur/kakkakilo, niin johan kakkaa kannettaisi selkä vääränä punnituspisteeseen!
Tiedätkö Svante, että kun pyysin lisäroskiksia aluelleemme, minulle kerrottiin, että niitä ei kannata asentaa lisää, koska - yllätys yllätys - ne rikotaan! Ja asiallahan ovat ihan Janit ja Jonit, jotka tekemisen puutteessa niitä potkivat rikki.

Mihin siis kakka laitetaan?
Taskuunko? Mitäpä jos Svante vetäydyt autotalliisi ja laitat keksijänhatun päähän ja alat innovoida. Kakkasuihke? Suihke, joka värjää kakan valkoiseksi? Suihke, joka maaduttaa kakan vartissa? Ja TURBOversio; maaduttaa PAKASTUNEENKIN kakan, huippua!! Ehkä kehität kakkaimurin? Meillähän on - yleisönosastokirjoitusten mukaan - velttoa väkeä maa täysi, jotka voisivat ajaa imureilla päivät pääksytysten ja saada siitä vaikka pientä palkkaakin? Entäpä selässä kannettava, kevyt imurin sisältävä reppu? Sinustahan voisi Svante tulla miljonääri!

Lisäksi olen lukuisissa kakkakannanotoissani peräänkuuluttanut parempaa ruokaa kauppoihin; mitä parempi - sulavampi - ruoka, sen pienempi kakka. Tiesitkö sinä Svante tämän? Lähikaupat myyvät halpaa marketruokaa, joka ikävä kyllä on laadultaan niin heppoista, että se tulee liki kaikki "läpi". Nyt Svante pipetit ojoon ja kemisti mukaan kehitystyöhön; kehittäkääpä edullinen marketruoka, jonka imeytyvyys on tapissa, johan pökäleet pienenee!
Ehkäpä saisit apua luontaistuotealalta? Yksi ECO-pökäletabletti mukaan koiranruoan sekaan ja kakka on kuin henkäys. Kun se osuu hangelle, sitä ei edes omistaja näe, se sulaa ja hajoaa hankeen samantien.

Kuvituskuvissa Virin kakka, joka on niin tiukkaa tavaraa, että jää usein iloisesti pystyyn. Kakka kerättiin Pirkka 3 kg:n pakastuspussiin ja laitettiin oman pihan roskakoriin, jota Jani eikä Jone ole päässyt kengittämään maan tasalle. Myöhemmin kakka kuljetettiin taloyhtiön jäteastiaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipahan hyvä kirjoitus!

Cilla kirjoitti...

Kertakaikkiaan asiallinen kirjoitus, nauroin katketakseni. Meillä bridgessäkin on yksi koiranvihaaja, kakka-asia, jolloin sanoin, että eiväthän eläimetkään ole umpinaisia.... Siihen loppui se keskustelu!