7.7.2012

Kesälenkkeilytarvikkeiden ABC.

Kenzolassahan on tapana analysoida ihan kaikkea ja kuvien kera.
Tässäpä siis kaikille kuumilla kesälenkeillä koiriaan perässä raahaaville lenkkeilijän ABC:

Hyvät lenkkikengät ovat kaiken a ja o. Jos kaikki menee kuten elokuvissa (harvoin näin pääsee käymään) lenkit taittuvat kuin siivillä ja varpaat ja kantapäät voivat hyvin ja iloitsevat kuumissa kengissä ja sukissa muhimisesta.
Kuvassa olevat lenkkikengät vaikuttavat nyt ainakin alkuun sangen sopivilta. Ne on ostettu Porttipuiston Tarjoustalosta ja ovat miellyttävän leveälestiset.

Jos koirillasi on taipumusta imuroida kiviä anturoihin, tarjoaa Hypafix niille avun. Tassuteippauksesta koiralle voit lukea täältä: KLIK.
Ihmisille on tarjolla erilaisia geeliteippejä rakkoihin, erehdyin ostamaan kuvan Asept -merkkisiä, olisi pitänyt luottaa laatuun. Compeed on paljon parempi.
Asept -teippi (6 kpl) maksoi 5 euroa, Compeed olisi maksanut pari euroa enemmän. Aseptit sinänsä samaa kamaa, mutta eivät pysy laisinkaan niin hyvin kuin kilpailijansa Compeed. Ihan samoissa rakkolukemissa emme ole kuin viime kesänä, tuolloin niitä taisi olla liki sen seitsemän kappaletta, nyt vain kaksi. Halvalla ei siis saa rakkolaastareita, mutta voi saada sangen hyviä lenkkijalkineita. Muista leveä lesti!
Ihan samoissa lenkkilukemissa emme mene kuin viime kesänä, mutta tätä kirjoittaessa on tepasteltu menemään 971, 3 km. Klikkasin www.fonecta.fi ja tutkailin Suomen karttaa; olemme kävelleet hieman yli Kittilän (Vantaalta 960 km) vuoden aikana. Viime vuoden kokonaissaldohan oli 1908, 5 km joten tänä vuonna tuskin pääsemme ihan samoihin lukemiin.

Kuvassa vasemmalla myLogger joka mittaa Kenzolan lenkkidataa. Puolentoista vuoden kokemuksella voisin sanoa että heitto on n. + - 300 metriä (pitkillä lenkeillä, lyhyillä + - 50 m) ja Maloperron sisällä oleva Nokia ynnä korvanapit. Kenzolan perinteistä lenkkicomboa.
Puhelimeen puhuminen on ihan mahdoton yhtälö viiden koiran kanssa ilman korvanappeja. Olisiko Kenzolassa jo neljännet menossa? Näihin piuhoihin tarttuvat koirien tassut ikävästi kun hyppivät vasten, mutta kännykkä on matkassa silti aina oltava. Ennen lenkkeilimme ilman, mutta kun kilsat alkavat paukkua, lenkkiseura luureista on mieluista.

Kesäkuumalla koirille vettä puolen litran putelissa, riittää n. kuuden kilsan lenkillä yhteen juomataukoon, pidemmälle reitille ja VIELÄ kuumemmissa olosuhteissa (+ jos juostaan matkalla esim. pellolla irti) matkaan lähtee isompi vesitankki. Vesikuppi matkassa tietenkin myös.

Fjällräven-reppu. Palvellut jo vuosikausia. Sinne sopii just kaikki.

Kaulassa siis parhaimmillaan niin myLogger, kännykkä kuin usein myös Canon PowerShot SX20IS. Hartiat jumittaa, kyllä!
Kameran kuvalähde LetsGoDigital

Kun ne jalkineet eivät sitten kuitenkaan futaa ja rakkolaastaritkin tarttuvat lähinnä sukkiin, on Footner ollut oiva apu tänä kesänä.
Ensin Footner-sukalla alkuun, sitten kovettumakynällä jatkoa ja nyt sivellään telkkua katsellessa Footner-voiteita. Jalat tykkää!

Lisäksi tarvitaan viisi whippetiä, jotka juovat vettä, hyppivät vasten ja repivät korvanappien johtoja ja väliin seisovat näin säyseästi oravaa päivystäen.
Mutta kyllä lenkkeily on mukavaa ja antoisaa!
- Lenkkeiltiinkö sitä ammoisina aikoina VAIN koirien kanssa??? Ilman gps-laitteita ja digikameroita? Mitä?

Mukaan tarvitaan tietenkin MYÖS kaksi taskullista kakkapusseja, lenkkinameja, talouspaperia ja AIKAA; kuvia ei ehdi ottaa, kukkia päivystää ja ihmisten kanssa länkättää jollei mukana ole tuikitärkeä kiireetön mieli ja lenkkimoodi sekä ylläolevat lenkkivermeet!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
Ihana juttu :) Meillä meni tänään tuhat rikki.
Mukavaa heinäkuuta!
-Piu&Cilla whippet-