23.12.2010

Hauskaa joulua äiti, toivovat Kenzolan pojat!

Näin joulun aikaan -ja miksei muutenkin- siivous on sitten mukavaa puuhaa! Jouluun tuo oman lisämausteensa se, kun on vieraita tulossa ja sitä yrittää muistaa kaiken oleellisen; imuroinnin ja lattian pesun lisäksi pestä myös lavuaarit, wc-pöntöt ja pahimmat (näkyvimmät) tahrat ovista ja ikkunoista.
Siivouksen, lumenluonnin ja auton putsaamisen lomassa sitä sitten ajatteli näin pakkaspäivän kunniaksi (tai sen takia) viedä koirat kirmaamaan isoon koirapuistoon. Tuumasta toimeen ja yhteensä 10 (!!) takkia niskaan (+ omat päälle = +2) ja VW bensaa hörppien keulat & kirsut kohti Länsimäkeä heilumaan hangessa.


Koirapuistoissa on se mukava puoli, että koirat saavat olla irti oikein luvan kanssa. Koirapuistoissa on se huono puoli, että puistoissa vaanii pökäle jos toinenkin. Niitä nakertavat hampaat ruskeina ja kitalaki tahmassa niin Hupi, Hula kuin Luxikin. Siinä saa emäntäkin mukavasti pakkasliikuntaa, kun juoksee rillit huurussa ja sormet pakkasesta jäykkinä koirien perässä, poimien muiden koirien kakkoja Pirkka-pakastuspusseihin. Kolmelitraiseen menee melkoisia läjiä, mutta vain yhden koiran kerrallaan.
Jostain syystä (heh-heh) kakka sitten aiheuttaa vatsanpuruja ja yökkäilyä (onpa ihme..) ja eritoten Luxilla on tapana puklautella pieniä söpöjä ruskeankukertavia limaläjiä. Tosiaan, ne ovat olleet yleensä pieniä, ruokalusikallisia korkeintaan.


Ilmeisesti Luxia otti jouluhössötys pannuun oikein olan takaa ja hän päätti piristää päivääni oheisilla läjillä, UUDELLA eteisen matolla. Olin puuhastelemassa alakerrassa (pesin peilejä, pönttöä, lavuaaria, imuroin ja sen sellaista) ja kun suunnittelin istahtavani koneen ääreen hetkeksi moisen työrupeaman päälle, oli minua odottamassa yläkerrassa kauniit kaksi ripulioksua.
Siispä Hauskaa Joulua äippä, toivoo Luxi!
Kiitos Hobby Hallin, matto on suhteellisen helppo pyyhkiä puhtaaksi, kunhan ripulirättiä huuhtoo sen seitsemän kertaa ja päälle päätteeksi heittää sen pesukoneeseen.

Iloisia joulunpyhiä puikkonokkienne kanssa! Kakka rules.

Ei kommentteja: