3.1.2010

Pekkas- eiku pakkaspäiviä.


Helsingin Sanomat uutisoi tänään joulukuun olleen kylmin seitsemään vuoteen. Tammikuu alkoi myös piukeissa pakkasissa, tänään aamulla mittari huiteli jo -25 tietämillä.

Poikien kanssa on visiteerattu pakkaslenkeillä urheilupuiston liepeillä. Lenkin pituus on kaikkineen noin kilometrin luokkaa ja koiria voi pitää irti ehkä puolen kilometrin verran.

Hevoshaan koulun viertä mennään vielä hihnassa ja koulun kulmalta koittaa vapaus. Hupin ja Hulan kohdalla se tarkoittaa pakkaskakkojen nirskutusta ja narskutusta. Viri ottaa heti suunnan oikeaan ja juoksee Luxi muassaan ison mäen päälle, Lelun jäädessä analysoimaan tyttöjen jättämiä keltaisia viestejä.

Mäki mennään ylös ja alas pariin kertaan, sitten suunnistetaan kentälle, missä kesällä olivat Vantaan koiranäyttelyn kehät. Nyt siihen on tehty latu -siihenkin !- onneksemme tänään ei ainuttakaan hiihtäjää saati lenkkeilijää ollut näköpiirissä, niinpä lähdimme kiertämään tuota kenttää. Olimme jotakuinkin puolivälissä, kun matkasta jäänyt Lelu alkoi ottaa meitä kiinni. Poika päätti oikaista, mutta kentän keskellä on kylmää, kovaa ja upottavaa lunta, joten Leluparka jäi seisomaan niille sijoilleen.

Vedimme siis uun ja kävelimme Lelua vastaan. Tämänpäiväinen pakkas-seikkailu alkoi olla päätöksessään ja lenkkeilijöitäkin alkoi tulla vastaan, joten pojat kiinni ja rakettiroskan läpi kohti kotia.

Kuvassa tammikuista aamun kajoa keittiön ikkunassa.

Ei kommentteja: