23.12.2008

Tapahtumarikas kolmeviikkoinen!


Myöhemmin tänään illalla kotiutuu kämppis kolmiviikkoiselta Thaimaan matkaltaan ja karjaisee takuuvarmasti ensitöikseen nähdessään luiden tahriman sänkynsä.. Pahimmat luumurskat sentään sain imuroiduksi pois.

Yleensä hänen ollessa pidemmällä matkalla on asunnossa hajonnut erilaisia asioita ja tavaroita; kuuluisin vempain lienee taannoin hajonnut wc-pönttö, joka vaihdettiin juhannuspäivänä 07.00 uuteen. Tällä kertaa -kop kop kop- tavarat ovat säilyneet ehjinä. Sensijaan allekirjoittanut ja koirat ovat kokeneet hieman kovia..

Heti ensimmäisellä viikolla sain sitkeän ja kipeän ientulehduksen suuhuni. Hammaslääkärin vinkeillä siitä selvittiin kotikonstein. Nyt tällä viimeisellä viikolla astmani ärtyi flunssan vuoksi niin pahaksi, että jouduin menemään Peijaksen päivystykseen saamaan lääkehappea maskilla. Arvelisin yleensä melko hyvän yleiskuntoni laskeneen roimasti lyhyiden yöunien vuoksi. Ja kun yleiskunto laskee, iskevät viheliäiset virukset kimppuun!

Vaan ei koskaan mitään niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Flunssan pakottaessa vuoteenomaksi ja lepäämään, se myös tylsistytti stressin pahimman terän. Pimeä vuodenaika on myös armollinen; kun joulusiivouksesta jouduin sairastelun takia tinkimään, pimeys NÄYTTI piilottavan likaiset kaapinovet! Kaksi mattoa sain pestyksi ja kolmannen kohdalla menin ja ostin uuden! ;)

Koiria on tullut juoksutetuksi enemmän kuin pitkiin aikoihin. Kolmen viikon aikana ne juoksivat Havukosken koirapuistossa kymmenesti, Leppäkorven jalkapallokentällä viidesti ja Mikkolassa kerran. Koirat olivat viimeisen viikon ajan myös ymmärtäväisiä ja antoivat minun lepäillä; aamupäivän juoksutuksen jälkeen ei illalla enää lenkkeilty vaan koirat saivat asioida omalla pihalla. Kukaan ei ainakaan valittanut ja kämppä pysyi siistinä.

Havukoskellahan aikaa saa kulumaan sangen rattoisasti; alueella on ikään kuin kolme eripohjaista juoksutusaluetta; itse koirapuisto, sen sisällä oleva koulutuskenttä sekä vielä koulutuskentän takana oleva pelto. Pelkästään kiertämällä nämä kolme aluetta aikaa menee reilun puoli tuntia.

Valitettavasti vain koiriakin joutui sairastuvalle. Hulalla on varpaassa ilmeinen revähtymä tai venähdys ja yksi sen etutassun varpaista on hieman turvonnut. Koira varaa normaalisti jalalle, mutta lenkkeily on nyt minimissä. Kuten Lelullakin. Eilen Havukoskelle tuli nuori borzoiuros ja koirien laukatessa huimaa vauhtia ympäri puistoa, Lelun mitä ilmeisimmin vanha vamma vertyi ja en saanut Lelua ajoissa sille täysin sopimattomasta spiidauksesta pois... En nähnyt mitään törmäystä tai muutakaan, mutta sen toinen takajalka on ottanut siipeensä. Vamma voi toki johtua selästäkin. Koira oli koko eilisen päivän kolmijalkainen, mutta varaa jo tänään jalalle ja aamulla tehtiin Sairastupalaisten lenkki, 1 kilometri.

Tänään tuli sitten imuroitua koko huusholli ja pestyä lattiat. Puhtaat, uudet ja tampatut matot on levitetty lattioille ja pesukone jylisee vielä viimeistä koneellistaan. On aika rauhoittua joulunviettoon!

Kuvassa Viri katsoo poikaansa sohvalla hieman hitaasti; "Meinaatkos kauankin pötkötellä siinä?" ;D


Ei kommentteja: