11.10.2007

Lahti INT 28.4.2007


Hupi was at ring in Lahti INT today. Judge Andrew Beare, Ireland. And here is the critique:
"2,5 yrs old fawn. Overall well balanced. Good head & expression. Dark eye. Good underjaw. Scissor bite. Ears well set, would like them a little smaller. Good reach of neck. Well laid shoulders. Deep brisket, fair arched. Excellent hindquarters. Good tailset. In excellent muscle. Reaches and drives with purpose."EXC/1



Hyväntuulinen Hupi esiintyi tänään Lahdessa. Seurakoirana oli mukana Hula ja pitikin hienosti Hupin spirittiä yllä! Kehän laidalla Hupi tosin intoutui muutamaan otteeseen parista nartusta, joilla joko oli juuri juoksu loppunut tai alkamassa... Tuomari oli "tarkka" muutamista pienistä arvista, joita Hupilla on ja epäili sen olleen "in war". Kerroin, että minulla on kotona 6 urosta, ja siihen hän "well, it is a war". Hän mainitsi myös erikseen Hupin erinomaisista lihaksista ja oli sitä mieltä, että "he should move extremely well". Hauska kuulla joskus tämänkinkaltainen kommentti, vaikka sillä ei olekaan ehkä mitään tekemistä totuuden kanssa. Olen nimittäin ymmärtänyt, että kulmauksilla ja tasapainolla olisi enemmänkin tekemistä liikkeiden kanssa, mutta ehkäpä pulleat lihakset sitten avittavat jalkaa lennokkaaseen menoon, mene ja tiedä.
Tuomari tuntui myös sijoittavan mielellään kaksi eri koiraa samalle palkintopallille ja saattoipa EH:n saanut koira ohittaa ERI:n saaneen sijoitettaessa. Tämä tietenkin piti koiraväen valppaana kehässä ja kehäsihteeriäkin piti huutaa "apuun", kun sijoitukset tuntuivat lopussa menevän enemmänkin ristiin..

Ei kommentteja: