14.3.2014

Lenkillä 6. ja 11.3.2014

Kamera on ollut taas pariin otteeseen matkassa joten käydäänpä suoraan tapahtumarikkaisiin lenkkikuviin:

6.3. on ollut vielä jotain "lumitiivistymää" nähtävissä läheisellä niityllä. Ja sekin teiden ja polkujen kohdalla. Yleensä maaliskuun alussa on saanut kuitenkin kahlata vielä lumisohjossa - nyt ovat jo poistaneet teiltä hiekkaa! Kevät - tervetuloa!

Takitus vielä varmemmaksi vakuudeksi. Tosin loppulenkistä, kun ei enää tullut, oli hienoinen läkähtymisvaara.

Pysäytin tämän tutun rouvan ja kysyin, "saanko ottaa kuvan, olette niin tyylikkäänä". Rouva ilahtui ja hämmentyi, mutta pysähtyi sentään hetkeksi.

Whippeteillä on mahtava havainne- ja tutkavälineistö. Silmät, sieraimet, korvat... Muistista puhumattakaan. Hevoshaantiellä on pitkään maannut oravanraato kohdassa x. Hyvissä ajoin ennen raatoa lauma aktivoituu, Luxi etunenässä, ja yritän muistaa ohittaa kohdan useilla välimetreillä. Kerran puhuin puhelimessa ajatuksissani ja ennen kuin siinä kissaa ehti sanoa, oli läpeensä mätä raato Luxin suussa. Onneksi se pudotti sen tällä kertaa. Yläkuvassa on kuitenkin kolme koiraa aistinut selvää väreilyä, mitä luultavimmin on aiheuttanut jossain kaukana kuusen oksalla aerobiccaava orava.

Ensin kolme koiraa rivissä ja sitten kolme kääpää lääpällään, limittäin ja lomittain.

Tällaisia pysähdyksiä sattuu nyt useita. Äänen lähteestä ON pyrittävä ottamaan selvää.

 Lähistölle on rakennettu useamman vuoden hulppeaa kivilinnaa. Vihdoin siellä asutaan, mutta ilmeisesti vesijohdot eivät toimi halutunlaisesti?

Vaihteeksi pantaostoksia ja vaihteeksi pantakuva ilman mallin päätä - valo ei metsässä riittänyt kuin "osakuvaan". Kuinka voikaan olla herkkä ja kaunis panta ilman sen kummempia kommervenkkejä?! Minulle niitä tärkeitä kommervenkittömyyksiä on nolla heijastinnauhaa ja kurraosa, joka ei ole mustaa nauhaa.... Ihana idea laittaa kurraan pinkkiä palloa pinkin fleecen kaveriksi. Kiitos Tinde!

Sitten ikuistin koko lauman kevään ensimmäisellä nakulenkillä, joka oli siis 11.3. Bali päättii lurauttaa "Mulla on kevättä rinnassa" -laulun.

Hupi, Huima, Luxi, Viri ja Bali - voi mikä poikaviisikko!

Lenkkeilemisiin!

3 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Kyllä on tullut huomattua tuo uskomaton muisti! Meilläkin lenkillä parikin kohtaa, jotka omistajan pitää muistaa väistää tai whippetkakara on haukkana paikalla mutustamassa "aarretta"...

Anonyymi kirjoitti...

Näppärän oloiset valjaat tuolla yhdellä koiralla (mm. kahdessa alimmassa kuvassa)! Mistä tuollaiset on ostettu?

Anita kirjoitti...

Nämä valjaat ovat kautta vuosien herättäneet mielenkiintoa! Niitä ei vain taida enää saada.. Nämä on nimittäin ostettu Tarjoustalosta vuonna kivi ja keppi. Aikoinaan ostin niitä kolmet ja sitten kun meinasin itsekin niitä lisää hakea, ei niitä enää saanutkaan. Merkkiä en muista, mutta tosiaan en ole näitä enää missään nähnyt. Ne on kyllä loistavat käyttää!