12.12.2009

Äkkiäkös sitä ehdollistuu?


Kuluva talvi on ollut sanoisinko hieman rapainen säätyypiltään. Kotiin tullessa on edessä jokaisen pojan tassujen pyyhintä, yhteensä 20 pikkuista whippetin tassua! Osa pojista onnistuu nakkelemaan rapaa myös aina masukarvoihin asti, tässä asiassa Viri ja Luxi ovat erityisen kunnostautuneita.

Nooh, kun avaan oven on poistettava ensin ulkoilutakki; kumarrellessa saattaa nimittäin snäkkedi jos toinenkin tipahtaa rintataskusta eteisen lattialle. Myös lippis häiritsee tehokasta tassujen siistimistä, joten äänekäs torumiseni lenkkivermeiden riisumisen lomassa; "ei tule, odottaa hetken, odottaa" on topakan voihkeen ja älämölön kanssa tuottanut toivottua tulosta; kukaan ei ryysää sisään, vaan koirat asettuvat pihalle siistiin jonoon (kts. kuva) , ennen kuin "uskaltautuvat" sisään nimellä pyydettäessä.

Sieltä niitä sitten hipsii yksi kerrallaan sisään, kun "äiti on valmis". Hupi on muuten aina ensimmäisenä? Viri ja Luxi toisia/kolmansia ja Hula ja Lelu rauhallisina viilipyttyinä sitten lauman viimeisinä tassupyyhintäpisteeseen tulevia.
Äkkiäkös sitä ehdollistuu, ja poikani ovat tässä olleet viimeaikoina erityisen kunnostautuneita. 10 pistettä ja whippethihamerkki kullekin söpikselle puikkonokalleni!


Ei kommentteja: