12.3.2022

Oscarilla onnistuu!


Minullapa oli ilo lähteä laumani kanssa tutustumaan kotimaisen Lemmikki Oy:n eläinruokatehtaan laajaan valikoimaan!

Koiranruokateollisuus alkaa olla melkoinen viidakko. Kuivamuonamerkkejä ja -alalaatuja on niin paljon, että voin kuvitella ensimmäisiä säkkejään ostavaa huimaavan. Ei ole salaisuus, että suuret jälleenmyyjät "kilpailuttavat" hyllytilansa, jolloin se tekijä saa säkkinsä hyllyyn, joka maksaa eniten; josta kauppa hyötyy! Joskus merkkiliikkeessä piipahtaessa sitä ehkä jopa hieman hämmentyy, kun yhtä merkkiä voi olla kymmenenkin hyllymetriä; ja lopulta kaikki 5 myytävää merkkiä on nähty muutamassa minuutissa. Pakastealtaissa saattaa olla hyvässä lykyssä kahden eri valmistajan pakasteita.

Lähikaupoissa pakastealtaat ovat pieniä ja niissä voi olla yhden valmistajan kahta eri laatua, palleroa. Kuivamuonat ovat kokoa 2 kiloa ja kilohinnaksi tulee äkkiä keskimäärin ~ 7-8 euroa/kilo, melko paljon "marketlaadusta", vaikka sitä en sano, ettäkö se olisi huonoa.

Omassa laumassani tällä hetkellä tilanne on se, että yksi syö kevyttä ja edukasta veteraaniruokaa, toinen rasvapitoisempaa ja jytympää nappulaa, kolmas vatsalle säyseämpää ruokaa, neljäs puuro-nappula-sekoitusta ja viides pääasiassa lihapalleroa vihanneshöystein.
Älkää kysykö, miten tähän on tultu ja päädytty, näin nyt vain pääsi käymään. Kukaan ei meillä ole haisuli, kukaan ei voi huonosti, vatsat ei kupli. Kunhan nyt vain jokaiselle on osunut maaliin ruoka x, joka tosin voi ensikuussa olla merkkiä y. Maukkuli lienee vaativin, ja ajoittain "kärsiikin" tyhjän mahan närästyksestä, jota estän syöttämällä sille ruokaa 3 x päivässä. 

Olin silmäillyt aiemmin Lemmikki Oy:n kotisivuja osoitteessa KLIK ja hämmästellyt valikoiman laajuutta. Meillä Suomessahan on semmoinen "erikoisuus", että kaupat saattavat myydä sen seitsemää eri APPELSIINImehua kun kuluttajat itseasiassa haluaisivat makuvariaatioita, hedelmiähän on miljoonia, mutta kaikki puristelevat vain appelsiineja! Vähän sama on näissä pakasteissa; menepä koirien lihakaapille kaupassa, niin siellä on sika-nautaa viideltä eri valmistajalta!!!!

Oscarin verkkokaupassa, valmisateriaosastolla, on oikeinkin mukavasti valikoimaa ja se yllätti positiivisesti koirani Mauin lisäksi myös minut!
Ensinnäkin kilon pusseissa myytävät Kana-lohi -kasvispullat sekä Nauta-kasvispullat ovat mukavan tasakokoisia, tiiviitä, sulatettuinakin napakoita ja "kuivia", eivät valu, eivät litisty. Maui hotkaisi ensimmäiset pullansa suoraan pussista! 

Lisäksi Possu-Kana-Kasvisateria yllätti erittäin positiivisesti!!!
Tällaisia valmiita aterioita on minulla ollut joskus hankittuna erinäisistä pakasteruokasarjoista, ja pussia/pötköä tmv. avatessa paidalle on tirskahtanut ensimmäiseksi veristä vettä... Ruoka on ollut lähinnä mössömäistä liisteriä ja sitä on ollut jopa hankala annostella koiralle, joka ei innostu vetisestä liiskasta. Tämä Oscarin ateriaversio oli kuin olisin viipaloinut marjapuuroa, vettä ei tirskunut missään vaiheessa, tuotteesta sai lusikoitua lusikallisia tai veitsellä viipaloitua slaisseja. Tästä ilostui koko lauma, siivuja meni jokaiselle kuppiin kuivamuonan höysteeksi. Mauikin antoi anteeksi keitetyn sydämen puuttumisen lautaselta, kun tilalla oli tätä.

Vielä on testaamatta yhtä ja toista - mutta alku on lupaavaa.

Pidän siitä, että ruoka "sisältää kaiken" ja jatkuva taiteilu sen ja sen hivenaineen, öljyn ja mikstuuran kanssa jää pois ja ruokinta tehdään helpoksi. Sisällöt ilmoitetaan hyvin ja selkeästi tuotekohtaisesti firman sivuilla (sekä tuotteiden etiketeissä). Tilaaminen on helppoa ja pakasteet tuodaan ovelle asti. 

Mitäpä sitä ei koiriensa eteen tekisi - ja testaisi. Sitäpaitsi testaaminen on kivaa - ja koiriensa iloilmeiden näkeminen yhdessä tiiviin, tummanpuhuvan ja sikarimallisen kakkatuotoksen kanssa on aina päivän piristys!

Ei kommentteja: