19.9.2018

Forthglade - englantilaista mureketta koirille!

Sain testaukseen erän Forthglade 100% natural-mureketta. 
En ole ihan varma, onko mureke ruoasta oikea sana, mutta siltä se vaikuttaa. Koirien Shepherd's pie. Googlen kertoman mukaan mehevä paistos, joka on kylmän sään lohturuoka!

Forthglade perustettiin vuonna 1971 Devonissa, Englannissa, muutaman lemmikin omistajan toimesta. 
He päättivät kehittää uuden ravitsevan tuotesarjan, joka sisältää runsaasti lihaa ja vain terveellisiä raaka-aineita. Tiimi tunnetaan nykyisin UK:n luonnollisen lemmikkien märkäruoan tuotannon uranuurtajana.

Forthgladen Grain Free-sarja sai vuonna 2016 ja 2017 arvostetun Dog Product of the year -palkinnon.

Forthglade - jokainen suupala täyttä tavaraa.
Vähintään 75% lihaa - jonka seassa ei ole käytetty rusto- tai luuainesta tai lihaa korvaavia jauhoja. Sarjassa on kahta eri tuotemerkkiä; Complete Meal Grain Free - täydellisiä aterioita käytettäväksi sellaisenaan ja Just90% - tuotteet; lisää esimerkiksi kuivamuonan sekaan, tai anna koirallesi kovan rasituksen jälkeen täydentämään proteiini- ja energiavajetta.


Viisi reseptiä - viisi makua!
Ankka, kalkkuna, kana, lammas ja lohi. Ja mikä parasta; kaikissa herkullinen tuoksu ja rakenne!


Miten upposi Kenzolan pojille? Mitä sanoi koirien Gordon Ramsay, Maui?
Maui on tunnetusti ruoan suhteen erityislapsi. No, ehkä vähän muutenkin, mutta ruoan on oltava sille vaihtelevaa, makuhermoja kutkuttavaa, sopivan muotoista suuhun, irtonaista, ei liian märkää, ei mössöä... jne. loputtomiin.

Ensimmäistä rasiaa avatessa pisti silmään ja nenään muutama erittäinkin positiivinen asia. Ensinnäkin rasia oli HELPPO avata. Ei tarvittu veistä, ei saksia. Kalvo aukesi kerralla, kokonaan ja siististi. Tuoksu oli todella, todella hyvä! Aivan kuin lihamureke, pehmeä, lihaisa, hyvä tuoksu. Rakenne oli Mauin makuun valitettavasti liian tiivis ja ehkä mössähtävä, mutta muu lauma veti ruokaa ns. silmät pullistuen päästä.

Ruokaa on vielä pari rasiaa jäljellä, siitä tuli muulle laumalle vähän sellaista spesiaalisunnuntaisafkaa, että ei nyt ihan joka päivä sentään!

Just90% -sarjasta löytyi sitten se Mauinkin suosikki. 
Nimittäin LAMMAS meni alas hyvällä ruokahalulla.
On se tarkka poika. Mahtoi just lamb-murekkeessa tuoksua Englannin nummet ja aakeat laakeat maisemat. Lampaista puhumattakaan. Ilmankos kelpasi.


Testasimme myös Anipuro-tuotteita!
Pienenpienet sianlihakuutiot saivat lauman sekaisin. Muru on ihanaa, pientä piperrystä - ja ei enempää, eikä vähempää kuin 100% täyttä tavaraa!
Näitä kun antaa, niin pienet ikävät toimenpiteet, kuten kynsienleikkuu ja hännän trimmaus - unohtuvat hetkessä. Kanan rintafileitä olisi tehnyt itse mieli imeskellä. Poikien syöntivauhdista päätellen, oli hyvää!


Kenzolasta vahva suositus. 
Forthglade-tuotesarja vaikuttaa erinomaiselta "matkaruokasarjalta", mieluummin tätä, kuin metallipurkkeja, joista ruokaa ei saa usein edes ulos - jos nyt sattuukin saamaan ensin kannen auki. Kivaa, kun olet siellä hotellissa nälkäisen koiran kanssa, ja metallipurkin rinkula jää sormiin ja kansi kiinni. TV:n kaukosäätimellä sitten hakkaat purkkia aukiko?

Tyylikästä ruokaa, hyvällä rakenteella ja maulla.
Maui vaan on koira, jolla ehkä pitäisi olla se oma Ramsay matkassa mukana tekemässä viivottimella tasamittaisia suupaloja.

Ei kommentteja: