29.3.2018

Hau-Hau Champion superpremium lammas & perunan testaus jatkuu.

Aluksi Super premium-sarjan vehnätöntä lammas&perunaa testasi vain Bali. 
Vanhukset, Luxi ja Hupi söivät vähärasvaista senioriruokaa ja Maui veteli omia juniorinappuloitaan ja Huima söi viimeisiä "minkäliekuiviksen" roippeita.

Nyt Hau-Hau Championin lammasperunaa syö jo kolme; Bali, Huima ja Maui.

MIKÄ koiranruoassa on tärkeintä?
Koiranruokia on olemassa jo valtava määrä ensinnäkin pelkästään valmistajia/merkkejä ja niillä lukuisia eri ruokia erilaisille koirille, erilaisiin tilanteisiin. Miten kukin löytää ruokaviidakosta omansa, siinä sitä on ihmettelemistä.
Yleensä palvelevassa koiranruokaliikkeessä kysytään "mikä koira sinulla on" ja sitten myyjä lähtee suosittelemaan jotain. Asiakas ottaa suositetun säkin tai jatkaa kyselemistä ja hyllyjen välissä seikkailemista.

Itselleni tärkeintä - ja varmasti kaikille muillekin - se, että ruoka "sopii". 
Koiran tulisi syödä sitä hyvällä halulla, ruoan täytyisi olla laadukasta ja tuottaa mahdollisimman vähän jätettä. Saatavuus ja hinta tulevat seuraavina. Ison lauman omistajana 80 euron hintaluokassa olevat säkit eivät ole ihan "meidän juttu".

Tällä hetkellä Hupi syö Nutron senioriruokaa ja kolme muuta HHC:tä.
Suureksi ihmetykseksi lammas-perunan pariin löysi myös Maui! Tuo englantilainen ronklaaja, jolle kuivamuona on ollut välttämätön "paha". Joskus kipollista on syöty melkein viikko. Lakkasin kostuttamasta Mauin nappuloita aikapäiviä sitten. Mutta NYT - lammas-perunaa meni ensin 2-3 kipollista viikossa (huom. Maui saa toki kaikkea ekstraa kuivamuonan kyytipoikana, ettei nyt joku luule, että se syö 2 kipollista kuivamuonaa viikossa, eikä muuta), nyt olemme päässeet jo 4-5 kipolliseen. Ja Maui on ollut todella huonosyömäinen sen jälkeen kun se humpsautti säkäkorkeutensa valmiiseen pisteeseen.

Hau-Hau Championin Superpremium-sarjan vehnätön lammas&peruna tuntuu sopivan kuin kirsu päähän kolmelle veijarilleni. 
Maistuvuus on hyvä, jätökset tummaa, tiukkaa sikaria ja hajuhaittoja NOLLA! Ruoasta on vaikeata löytää mitään negatiivista sanottavaa. Jos oikein tiristän, niin ehkä säkkikoko saisi olla isompi.

Jotenkin harvinainen ruokakokeilu.
Jo se, että ruoka sopii monelle koiristani, moneen ikäluokkaan - on melkoinen harvinaisuus. Korkeat proteiini- ja rasvapitoisuudet hieman säikäyttivät aluksi, mutta olemme selättäneet ennakkoluulot em. lukuja kohtaan. (30/16)

Olen jo hieman haikein mielin siitä, että testirupeama on päättymässä. Minun pitää alkaa metsästää lammasperunaa lähikaupoista ja Mauin alettua nappulan ystäväksi tehdä laskelmia missä määrin ruokaa jatkossa tarvitaan.
Olen tähän asti ostanut vähän "sitäsuntätä" - ja yleensä aina palannut Hau-Hau Championin Superpremium-sarjan pariin. Kana-peruna ja lohi-peruna ovat laumalleni erittäin tuttuja, hyviksi koettuja ruokia. Nyt näyttäisi siltä, että lammas-perunasta tulee uusi laumani suosikki ja koska tämä täysin viljaton ja erittäin laadukas ruoka on laumani hyväksi haukkuma, sitä pitää saada lisää!

lopuksi vielä Kenzolan pisteytykset:
nappulan ulkonäkö, tuoksu ja koostumus 5/5
maistuvuus 5/5
ulosteen koostumus ja määrä 5/5
hinta 4/5 (n. 4-5 eur/kg)
saatavuus maaliskuu/2018 3/5 
säkkikoko 4/5

Ei kommentteja: