4.9.2017

Helsinki NAT 3.9.2017 - Bali ROP!

On minulla ihmeellinen pieni koira, Bali nimeltään.
Se on liian lyhyt, sillä on sirppikinner, liian pitkä sääri ja liikaa takakulmauksia.

Ja samalla se on uskomattoman kaunis, virheistään huolimatta tai ehkä juuri siksi. Se on kurvikas, tiivis, kompakti, lihaksikas ja mittasuhteiltaan oikea whippet. Ainakin minun mielestä - monen mielestä ehkä ei. Sillä on leveä, lihaksikas reisi ja se hallitsee kroppansa täydellisesti viilettäessään pelloilla ja niityillä.
Kehässäkin se saattaa yltyä barwaxaniin - ja vaikkei yltyisikään, hallitsee myös kehässä hienosti säärensä ja kintereensä: - eilinen oli Balin uran viides ja komea ROP-sijoitus, huikeaa!!

Sen luonne on jalostunut yhdessä sen kropan ja mittasuhteiden kanssa.
Se on lungi ja rauhallinen matkakumppani, se hoksaa ja mieltää asiat rennoin rantein, se on hauska ja kainaloinen yhtäaikaa. Se on melko äänekäs kaveri - tykkää leikeissä vähän päällepäsmäröidä, mutta tekee senkin pehmeästi. Se myös yllättää minut aika-ajoin näyttelyissä totaalisesti. Onhan se lopulta "vain whippet", vain ihana kotikoira, jonka kanssa on mukava lenkkeillä. Misseily on pientä huvitusta, meille molemmille. Enpä olisi arvannut Balia laumaan ostaessani, että siitä tulee minun ensimmäinen C.I.B (kansainvälinen muotovalio). Underdogista menestykseen.


Ja vielä; se ontui sydäntäsärkevästi 30.8. keskiviikkona - kaivoin todella syvältä sen anturasta kiven - ja sunnuntaina se viiletti aina ryhmäkilpailuihin saakka. Uskomaton koira. Ihana sellainen.

Päätän oman koirani ylistämisen tuomarimme Eva Nielsenin arvosteluun:
"Fin helhet. Maskulint huvud. Fint uttryck. Fina detaljer. Bra hals. Fin under - och överlinje. Bra kropp. Lite lång i länden. Bra bredd på korset. Vackra seniga ben. Utm. päls. Täcker mark väl."

Tästä "fina detaljer" en voisi olla enempää samaa mieltä. 

Ei kommentteja: