14.10.2012

Kenzolan snäksikartoitus.

Huomasinpa tuossa Facebookissa hurvitellessani, että meillähän on sangen snäksipitoinen arki.
Koska Blogger on oivempi omakehun temmellyskenttä ja tänne saa kivasti kuvat jonoon ja on tunnisteet ja kaikki, niin mennäänpä Kenzolasnäksien maailmaan tähän tapaan:

lauantaisen työvuoroni päätteeksi minulla on ollut tapana tuoda lapsille tuliaisia. Tuliaisten määrä ja laatu vaihtelee, milloin on ihan perinteistä K-marketmättöä; Pirkkaa ja Frolicia, milloin tullaan Hakunilan pelastusarmeijan kautta kotiin. Mutta kotiin ei ole kuitenkaan tulemista ilman lauantaikarkkeja -tai Pelastusarmeijapehmoja.


Muut koirani eivät ole asiasta niin tarkkoja ja aiheeseen orientoituneita, mutta Hupi pitkine kuonoineen hyökkää oitis kauppakassin uumeniin ja voivoi, jos siellä on vain maitoa ja Reilu-leipää.
Silloin ei hyvä heilu.

Enhän minä nyt VOI pitkän työpäivän päätteeksi tulla kotiin pelkkien tuikkukynttilöiden kanssa, koirille ON oltava myös jotain. Alkuun se saattoi olla pelkkä "lihaliuskapaketti"; mutta pian siitä tuli LAJITELMA.

Snäksivalmistajat luovat osaltaan meille koiranomistajille paineita. Alkuun oli tosiaan vain lihaliuska, sitten tuli Frolicit, sitten KOSTEAT snäksit ja PIKKUsnäksit lenkille ja koulutukseen, Frolic Jumbonekin mentiin viipaloimaan; koirasi haluaa VIIPALEITA





Tämä se on hyvä; Pirkka Koiran hammastikku. Tämäkin sarjassamme lauantaikarkki.

Ennen luut olivat luita. Ja ennen OLI vain ns. perinteisiä luita.
Nyt ne ovat tikkuja, solmuluita, solmuttomia luita, paistettuja, kevytluita ja niin edelleen...


Ennen lenkkiä tulee NÄITÄ; Hau-Hau kierretikkuja. Kapeita, pieniä ja somia. Juuri sellaisia, jotka nakertaa SILLÄ AIKAA kun emäntä solmii kengännauhoja ja virittää kännykän handsfreen.

Koiranruokavalmistajat ovat ajatelleet kaikkea. 
Kuten edellä kerroin, on kevyttä, normia, kuivaa ja kosteaa, ohutta, leveää, solmullista ja solmutonta. On lenkkinamia, koulutusnamia, pientä ja isompaa - tilanteen mukaan. Miten nuo snäksi- ja luupussit sitten kukakin valitsee?

Itsellä kun laumakoko on 5, se panee ostamaan luupussit edullisimmasta päästä. Meille ei lähde kahden luun pussi, vaan sellainen, missä on mieluiten 20-50 luuta. Vaikka olisi kuinka pitkää ja tiukkaakin nakerrettavaa pussissa, niin jos hinta on 5 euroa/3 luuta, niin hyllyyn jää.
Myös snäksipusseissa hinta on määräävä tekijä. Jos pussi on 2 eur, se tarttuu matkaan herkemmin kuin viiden euron pussi, vaikka olisi kuinka herkullisen näköinen TV-MIX.

MEILLÄ snäksejä menee toki ja tietenkin eri tarkoituksiin. 
On "äiti menee töihin, pojat jää odottamaan" -snäksejä, jotka ovat yleensä Mustista ja Mirristä tai eläinlääkärin vastaanotolta saatuja ilmaispusseja; Free sample.


Niitä on pienessä pussissa paljon ja niitä annetaan pojille pari pussia, kun on töihinlähdön aika; ns. hei-hei -namit. 
Vaikka ovatkin ihan ehtaa koiranruokaa. Ja kuten kuvassa; labradorille ja schäferille. Koirani eivät tätä rotuerottelua toki tiedä.

Sitten ovat lauantaisnäksit, joita ovat mm. edellä kuvatut Pedigree Jumbonet ja mm. Pirkka-lihaherkut. Tämä se on yksi laumani favourite.



Frolic Completet ovat lenkkinameja; niitä kaapissa ja takin taskussa on AINA.


Kynsienleikkuun jälkeen tulee Frolic ja lenkillä luoksetullessa tulee Frolic. Toimivat Virillä myös ns. ohitusnameina.


Frolic Walky Bites on myös uusi löytö. Sopivan kostea ja napakka nami, joka menee lenkkitakin taskussa hyvin ja toimii; luoksetulo on taattu!


Pirkka-koirankeksit eivät juuri jää toiseksi; ne valpastavat lauman niin kotona kuin lenkilläkin! Kun Hula käy iltamyöhällä kovin nälkäiseksi ja kaipaa "yötävastennamia"; kaikki saavat yhden keksin. Hulan vaatimuksesta.


Näitä meillä on kaapissa, mitä teillä?

Osa kuvista Pirkka-tuotehaku; osa oma kuva-arkisto.

2 kommenttia:

Cilla kirjoitti...

Olipa hauska juttu! Kiiiitosss!

Jaana kirjoitti...

No meillähän on melkein samat herkut :) Pirkan hammastikut on vakkarina kaapissa, samoin nuo "antakaa mun tehdä joku homma nyt loppuun rauhassa"- karkit eli jättisäästöpussi ohuita kierrenahkatikkuja. Koirankeksejä on ollut joskus, ei enää kun ne murustaa kovasti. Apollon iso pussi lenkki-irtokarkkeja maksaa 1,05e S-kaupoissa, niitä meillä on aina myöskin! Niissä on muuten yllättävän paljon lihaa, se mainitaan ekana ihan valmistusluettelossakin.

Froliceja on ollut joskus tai niiden halpakopioita esim. S-ryhmän kaupasta. Toki aito Frolic on aina F!
Ystävä toi noita uutuuksia, Walky Bites ja ne oli HITTI! Titu kulki tänään pää takintaskussa suurin piirtein niiden perässä. Ihme snäkärikoira! (on muuten repinyt mun takin taskun ja syönyt yhteen takkiin reiän ja toisesta vetoketjun sattuneesta syystä).

Myös kuivaherkkuja on aina kaapissa, nyt possun pumppua ja keuhkoa. Kanankaulat on siirtynyt pakasteisiin :) Mä ostan myös ISOJA settejä, en mitään kolmen luun paketteja. Musti&Mirri myy tosi edullisesti sitä öö 30kpl? pakettia niitä näppärän kokoisia nahkarullia. Vai onksiinä ihan viiskyt? Eniveis, se on alle kympin!