29.10.2012

Juttulainat -pohdittavaa tulevaksi viikoksi.

Nämä Vantaan Laurin lehtileikket ovat pyörineet pöydälläni jo jonkin aikaa; naputellaan vihdoin pois.
Jutut on koonnut toimittaja Nina Riutta.

Saarijärven terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkinen on sitä mieltä, että meidän pitäisi avata lukkomme. Lääkärit liian usein hoitavat vain seurauksia, eivätkä huomaa kivun ja säryn todellista syytä, esimerkiksi jumiutunutta ajatusmaailmaa itsestä.
Kiminkinen kertoo Lukot auki! -kirjassaan (Tammi 2012) olleensa itsekin lukossa monet kerrat. Ja pohtii: miksi tunnen tai toimin jossakin tilanteessa tietyllä tavalla?

Tohtorin kunniakkaana tarkoituksena on kirjallaan auttaa meitä kohtaamaan elämä totuudenmukaisesti sellaisena kuin se on. Kyse on oman ainutlaatuisen itsen löytämisestä. Lukkojen takana oleva ajatus voi olla pelkkä luulo. Elämänhistorian tapahtumat ja "oikeiden peilien" puuttuminen saattavat lukita, mutta Kiminkisen mielestä nyt olisi korkea aika avata lukitut ovet ja heittäytyä elämän vietäväksi.

-----------------------------------------

Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa:
Onnistumisia saattaa tapahtua syvemmässä merkityksessä juuri silloin, kun uskaltaudun heikkouksieni varaan. Tekemään asioita, joita en hallitse. Silloin mennään tiettömään maastoon. Se on uudelle avautumista ja luovuuden lähde.

Ei kommentteja: