9.12.2011

Säilytystilaongelma. Ja sen ratkaisu.

Peribrittiläinen tapa asua kahdessa kerroksessa ei ole aivan ideaali mitä tulee esim. siivoukseen ja aina niin tuikitärkeään säilytykseen.
Siivousongelma onkin Kenzolassa ratkaistu tuplavälineillä. Alakerran varastossa on MAIN imuri, mutta yläkerrassa on sangen kelpo pikaimuri. Aina valmiina ja helppo ottaa käyttöön.
Alakerrassa on oma moppi, yläkerrassa omansa.
a.
Jossain vaiheessa alkoi sitten todenteolla tympiä hakea aina alakerran liinavaatekaapista pyyhkeitä ylös (wc-tiloihin + keittiöön) ja koirien takitkin alkoivat  lisääntyä vuosien varrella voimakkaasti vieden pientä säilytystilaa liiaksi muilta (ihmisten) ulkoiluvermeiltä. Tätänykyä takkeja lienee n. 15 kpl.
a.
Tilaa on asunnoissa yleensä hyvin rajoitetusti asua leveästi saati kaksitasoratkaisuissa, missä tavarat ON AINA VÄÄRÄSSÄ kerroksessa, kuin mitä niitä kulloinkin tarvitaan! Voin vain kadehtien katsoa jenkkilän omakotitaloja, joissa eteinenkin on oma ISO huoneensa (meillä Suomessahan sisään ahtaudutaan pikkiriikkisen tuulikaapin kautta) ja seinätilaakin on usein runsaasti sisustaa kaappeja vaikka ripirinnan.
a.
Vihdoin Ikea -kuinkas ollakaan- tarjosi oivan ratkaisun. Lastenhuoneen kaappi! Juuri sopivan kapea ja korkea ja sen sai itse vielä sisustaa sisätiloiltaan mieleisekseen. Kaappi myytiin tyhjänä, vain ovet tulivat mukana ja niidenkin kiinnityspaikat oli sorvattu tehtaalla tuttuun Ikeatyyliin miten sattuu. Onneksi kämppiksellä on runsas työkaluvalikoima, ja ovet saatiin kuin saatiinkin pelittämään kuten kuuluu.
Nyt on yläkerran pyyhkeistö yläkerrassa -minne se kuuluukin; ja koirien tassujen pyyhkimiseen tarkoitetut pyyhkeet löytyvät liki käden ulottuvilta. Lisäksi kaikki 15 koirien takkia ovat nekin siistissä pinossa omassa kaapissaan.
Yksi basic hyllytaso ja kaksi koria; kaapin yhteishinnaksi tuli n. 120 eur.
a.
Ai miksei reklamoitu maanantaisorvauksista? Ikea on tehnyt reklamoinnin sangen työlääksi. Jonotat 45 minuuttia ja saat (itse hakea) uuden kaapin ja ehkä hyvällä tsägällä kaksi ruokalipuketta, jotka oikeuttavat kahteen euron arvoiseen hotdogiin. Niihinkin lipukkeisiin haetaan kissojen ja koirien kanssa tavaratalojohtajan ja reklamointijohtajan sekä reklamointipäälliköiden allekirjoitukset.

Ei kommentteja: