16.12.2011

Kenzolan lehdistökatsaus - luettu pino Vantaan Laureja.

... ja uusin Koiramme-lehti.
Jossa oli alempaan blogipostaukseen osuva tekstinpätkä Nuorisopalstalla, kirjoittajana Laura Pietiläinen:
- Kokemuksesta tiedän, kuinka ottaa päähän, kun menestystä ei tule. Ainakin silloin, kun koira on kympin kunnossa ja esiintyminen hipoo täydellisyyttä. Silti, myös niinä pettymyksen hetkinä tuomaria pitäisi kunnioittaa tekemästään työstä.
Siinä on nuori kirjoittaja kyllä asian ytimessä.
a.
Sitten Vantaan Lauri-lehtiin, joissa on usein ajattelemisen aihetta!
Toimittaja Kaisa Halonen on haastatellut numerossa 31 Hakunilan seurakunnan kirkkoherraa Hans Tuomista. Seuraavassa muokkaan hieman hänen sitaattiaan:
- Toimiiko yhdistys niin, että sen viestit nousevat ongelmista ja keskinäisistä riidoista, vai niin, että saamme julki sen hyvän, mitä teemme? Ehkä vielä tärkeämpää on, että teemme työmme niin, että ihmiset tuntevat, että heidät kohdataan ja heitä palvellaan.
a.
Lauri numero 28, takakannen sitaatti:
- Suurelta osaltaan elämän tarkoitus toteutuu päämääriin pyrkimällä toisten ihmisten kanssa toimien. Kannattaa kysyä, kenen unelmaa toteutan. Onko se omani vai toisen?
Työnohjaaja Leena Pystynen Fikkari-lehdessä 3/2011
a.
Lauri numero 26, Ulla-Maija Vilmin juttu otsikolla Kohti minuutta. Haastateltavana psykologi ja psykologian tohtori Kauko Haarakangas.
- Arkielämässä itse kukin valitsee puhekumppaneikseen mieluummin mukavilta, helpoilta ja tutuilta tuntuvia, vähemmän haastavia ihmisiä. Samantapaiset elämäntilanteet ja mielipiteet yhdistävät eivätkä aiheuta ongelmia tai vie energiaa. Omaa minuuttaan tai maailmassa olemisen tapaansa kehittäessään ihminen voi myös yrittää avartaa omia rajojaan.
- Itseään voi kehittää tapaamalla erilaisia, eri-ikäisiä ja eri tavoin ajattelevia ihmisiä.
- Emme pääse siitä, että ihmisen keho, mieli ja ympäristö käyvät jatkuvaa keskinäistä vuoropuhelua. On hyvä yrittää säilyttää uteliaisuutensa ja toimia niin, ettei kovin hirveästi loukkaisi toisia.
a.
Lauri numero 34, otsakkeen Vartin retriitti -alla toimittaja Lauri Maarala kirjoittaa:
- Maailma on niin monimutkainen ja tapahtumien yhteydet niin moninaiset, ettei ihminen voi niitä koskaan käsittää ja hallita. Aina on sijaa yllätyksille, aina asioita, joita ei voi käsittää. Paha ei saa aina palkkaansa eikä hyvyydestä palkita. Viaton saa kärsiä.
a.
Lauri numero 35, toimittaja Nina Riutta on koonnut takasivun ja toimittanut tekstin otsakkeella "Mitä meistä ajatellaan". Yhdysvalloista kotoisin oleva Phil Schwarzman on asunut Suomessa niin kauan, että tietää suomalaisten olevan sairaalloisen kiinnostuneita siitä, mitä muut heistä ajattelevat." (oma huomautukseni; tämä nyt ei ole suurensuuri yllätys, mutta em. yhdysvaltalainen on kirjoittanut aiheesta jopa kirjan.) 

Samalla sivulla on elämäntaidon kouluttaja Marika Borgin sitaatti hänen blogistaan 17.10.:
- Kiitollisuus on ihan ällistyttävän tehokas lääke vailla mitään sivuvaikutuksia. Kiitollisuus mm. kohentaa terveyttä, antaa lisää energiaa ja helpottaa ihmissuhteita.
Mikko Salmi kirjoittaa Vartin retriitissä:
- Minulle rakkaimmaksi muodostunut ajatus löytyy Alkemisti-kirjasta: Hyväksymme totuuden vasta sitten, kun olemme ensin sen kieltäneet koko sydämestämme.
a.
Lauri numero 36, koirapäiväkodin ohjaaja Susanna Visapään sitaatti Anna-lehdestä 42/2011:
- Rauhoittuminen on iso vaatimus koirille näinä hektisinä aikoina. Koirien stressi ja rauhattomuus ovat yleistyneet samassa mitassa kuin ihmistenkin.

Päätän mielenkiintoisen lehdistökatsaukseni tähän.
Kuvituskuva: oma Miscellaneous-kansio 1g:ssä.
Löytyi vielä yksi osuva englanninkielinen sitaatti: Don´t attack the messenger. Attack his friends, instead.

1 kommentti:

Cilla kirjoitti...

ablinKyllä hyvyys aina palkitaan, vaikka se kestääkin erittäin kauan ennenkuin se näkyy. Paha saa myös AINA palkkansa, ennen pitkää. Usko pois! Cilla