30.11.2010

Takkitarinoita.

Se olisi sitten talvi taas! Kuinka ollakaan kertarykäyksellä tuli lunta ensin tupaan (tai pihaan) ja sitten mojovat pakkaset päälle.
Kenzolassa on hieman varusteet olleet hakusessa. Mimi Chill´s -takit olivat viime talvena erittäin kovassa käytössä -ja se näkyy. Yksi takki peräti revetä rusahti selkäsaumasta pesukoneessa ja on ollut pakko hankkia uusia takkeja täksi talveksi. Nimittäin Luxi on osoittautunut erittäin kylmänaraksi -mitä ei aina ihan tahdo uskoa, kun kaveri viimeksi tänään halusi jäädä seistä jöpöttämään keskelle kenttää ypöyksin. Olin jo muun lauman kanssa useiden satojen metrien päässä jalkakäytävällä ja huutelin hyvän tovin, ennen kuin Luxi vihdoin päätti tulla juoksujalkaa kohti laumaamme. En aina oikein ymmärrä, miksi se haluaisi jäädä koirapuistoihin ja juoksutuskentille. Ehkä paljon puhuttu viettiteoria tarjoaisi tähän jonkinlaista vastausta? Onko Luxin laumavietti puutteellinen, vai peräti olematon? Jos vain jättäisin sen taakseni kutsumatta, jäisikö se haahuilemaan yksin puistoihin ja metsiin etsien virikkeitä ja mielenkiintoisia maastojälkiä? Koska se tulisi omaehtoisesti? Tunnin päästä? Kolmen? Vai pitäisikö se hakea kennel Juppsguardista?

Myös Lelu on kovasti viluinen. Vanhus kun on -liki 13 vuotta plakkarissa. Lenkillä on saattanut jämähtää paikoilleen tassujaan säälittävästi nostellen. No, tossuja meillä ei vielä ole, sensijaan tuplatakitusta kokeiltiin tänään hyvällä menestyksellä.


Anna Mikkosen tekemiä ruusunpunaisia fleecetakkeja Virin ja Hupin yllä.


Voiko enää hellusempia poikia olla?


Tällä hetkellä kuitenkin Hupin takki (kuvassa) on Luxin käytössä ja Hupilla on Luxin fleecetakki.


Virin mielestä kuvaussessio voisi jo päättyä.


Tässä Luxille tehty takki Hupin päällä. :)


Ja Lelulla on ensin vihreä "alustakki" (on muuten vuodelta 1990!) ja päällä MC-verme. Aika pullealtahan poika näyttää tuplatakeissaan, mutta tänään tepsuteltiin kaksikilometrinen reippaasti!

1 kommentti:

Anna Mikkonen kirjoitti...

Minä olen sellainen varmanpäälle ja ehkä turhan herkästi takittamassa oleva koiranomistaja ja meidän pojat kulkevat tuplatakeissa heti kun pakkanen kipuaa yli -10 tai tuulee. Pahimmille pakkasille hankin ja jo testattavaksi pääsivätkin Pomppa-toppatakit, ostin kun halvalla materiaalivirheeliset sai, ja vaikka ne vähän rapisevatkin, niin ovat ihan loistavat fleecen päälle puettuina!