3.2.2008

Aina jotain...


Laumassa tyhmyys tiivistyy? Mitä enemmän koiria, sitä enemmän sattuu ja tapahtuu? Aina yhdellä jotain? Juuri kun hiljan tuudittauduin ajatukseen, että "Ajatella, Lelulla ei ollut vuonna 2007 yhtään epileptistä kohtausta", niin kappasta sentään, 15.1.2008 tuli heti kohtaus...

Ja tänään Havukosken isoon koira-aitaukseen mennessä ajattelin; "Näinköhän joku laumastani kohta ontuu", ja kuinkas kävikään? Ei varmaan kymmentä minuuttia oltu sisällä tarhassa oltu ja pojat ryskänneet loskassa ja vesisateessa, niin Juku-poikahan se alkoi ontua toista takajalkaansa. Kuinka ollakaan. Isossa koiralaumassa meno ei voi (?) koskaan olla tasaista, seesteistä ja harmitonta. Aina joku kakoo, ryystää, oksentaa, ripuloi, kieltäytyy syömästä, on masentunut päivän tai kaksi, ei tule kainaloon, hakeutuu lattialle, haukottelee haukottelemasta päästyään, on vaivaantunut tai jonottaa randomina terassille...

Aina jotain. Olen oikein harjoittelemalla harjoitellut olemasta kiinnittämättä huomiota "vähäpätöisiin asioihin", kuten nyt vaikka yhden päivän kestävään ripuliin. Ainahan löytyy "selitys"; ko. koira söi mausteisia makkaroita tai imuroi väkevästi maustetun kastrullin jämät. Lenkillä syötiin mätä rotta tai kämppis tarjoili vanhentunutta maksapasteijaa.

Tiim Kentsiksessä kuitenkin lähiviikot, 2-3 kappaletta, mennään kevyemmillä lenkeillä, toivoen että Jukun varvas asettuisi normitilaan.
Aina jotain.

Laumassa se vain on niin. Yhtäältä symbioosia ja seesteisyyttä, toisaalta levottomuutta ja alati muuttuvia tilanteita. Juoksutat kuutta irti, aina joku törmää, osuu ja kurvaa liian tiukasti käännöksen tai toisen kylkeen. Ja aina joku kysyy "miten se sattui" ja koskaan ei oikein voi eksaktisti vastata, koska kaikkea ei voi nähdä, millään. "Ne vain juoksivat" ja sitten joku, yksi ontuu. Mitään et nähnyt, saati "kuullut" ja tänään Jukulla paukkuivat takatassun nivelet kuvan osoittamalla tavalla. Minkäs teet, joskus nivel vain osuu kurvissa pahasti, varpaat eivät pysy vauhdissa mukana.
Parane pian, Juku!

Ei kommentteja: