2.11.2018

Ihan tavallista koira-arkea ihan tavallisena arkipäivänä.

Jokainen yö ja aamu on aina yllätys. Kuinka hyvin koirasi antavat sinun nukkua, vai kehittääkö joku koiristasi yöllisen ripulin tai ihan vaan haluaa 02.15 käydä nostamassa koipea pihalla.
Nukkuuko pentu tänään seitsemään vai antaako siimaa ja pötköttää tyytyväisenä puoli tuntia kauemmin. Lopulta onko sillä niin väliä, kun itse heräät 06.30 siihen, että nenä on tukossa ja hengittäminen vaikeaa. Huoneessa on kuuma ja koirat työntyvät tyynysi taakse yksi kerrallaan, potkivat, haluavat peiton alle, läähättävät siellä, haluavat pois ja hetken kuluttua kaikki alkaa taas alusta.

Lopulta hyppäät kahdeksalta ylös ja heti päästämään koiria pihalle. 
Kuljet perässä ja keräät pennun pökäleet - se kun tykkää astua omaan kakkaansa ja leimata tassunjäljet olohuoneen matolle. Vikkelä vaan on, ja usein vahinko on jo tapahtunut ja pentu mennä viilettää satojen metrien päässä... Joten kun pääset sisälle, alat siivota matosta "kurajälkiä" ja keräät samalla kaikki koirien lelut, joita on ympäri kämppää, niiden säilytyskoriin. Huomaat, että sitä mukaa kun saat leluja koriin, pentu levittää niitä. Otat pikaimurin käteen ajatuksena saada hieman hiekkaa lattialla vähemmäksi. Jostain syystä löydät television edestä, lattialta, viilentyneen pissaläikän.

Jätät osan leluista vielä hujanhajan, sammutat pikaimurin ja lähdet hakemaan rättiä.
Samalla pentu puree sinua jalkaan, joka askeleella, joten eteneminen on hidasta ja vaivalloista. Siivoat pissan ja huomaat kuinka pentu on kuudessa sekunnissa levittänyt "oravan sisukset pitkin ja poikin". Alat nyppiä fyllinkiä pois lattioilta ja matoilta kun nyt keittiöstä kuuluu sydäntäriipivä itku. Mauilla on nälkä.

Jätät osan leluista hujanhajan, fyllingit pitkin mattoja, pikaimurin valmiusasemiin ja lähdet laittamaan pojille aamiaista. Kun olet ensin pessyt pissarätin.
Kahdelle yhtä laatua, yhdelle senioriruokaa, yhdelle penturuokaa ja yhdelle jauhelihaa. Kortisonipilleriä, öljyä ja aamiaislihapullat. Vaihdat koirien veden ja yrität annostella itsellesi oman aamiaisjuoman mutta et voi, koska pentu hyökkii Mauin kupille ja Maui lopettaa syömisen. Vahdit koirien ruokailun.
Nyt yrität annostella itsellesi oman aamiaisjuoman ja tiskata tiskialtaassa olevat tiskit, mutta taas joku koirista haluaa ulos. Menet avaamaan oven - se on ollut pakko sulkea, koska on kylmä ja pentu vetää mutarallia siellä. Ja kun otat pyyhkeen käteen pyyhkiäksesi sen tassut, on pentu jo kaukana. Seisot ovella ja vahdit Hupin ulkopiipahduksen. Huomaat, että villiviini roikkuu rumasti. Haet sakset ja alat riipiä villiviinin kuolleita oksia ja lehtiä. Villiviinin oksat ja lehdet leviävät pitkin pöytiä ja lattioita, alat haravoida ja lakaista ympäristöä. Puhelin soi, mutta se on yläkerrassa.
Keskittyessäsi villiviiniin on pentu kaivanut kukkapenkkiin vaivihkaa kuopan. Multaa on terassin oven edessä olevalla matolla. Käynnistät taas pikaimurin ja alat imuroida. Et voi kuitenkaan jatkaa, koska lattia on niin täynnä leluja ja fyllinkiä, siispä sammutat pikaimurin ja alat kerätä leluja ja fyllinkiä. Kompastelet kerätessäsi luihin ja onnistut tönäisemään olohuoneen pöydän kukan kumoon. Hieman lisämultaa leviää kämppään.

Keräät nyt lelut ja fyllingit, imuroit loppuun ja menet keittiöön jatkamaan oman aamiaisjuoman laittamista. 
Huima pummaa aamuluuta. Maui hyppii pöydillä, sille jäi nälkä. Laitat Mauille hieman ekstramakkaraa, koppaiset pennun kainaloon ja sillä aikaa kun Maui syö kuin hidastetusta elokuvasta treenaat pentua pöydällä. Huomaat taas kuinka vaikeata on osua oikeaan "palkkausrakoon". Pentu seisoo hienosti, mutta se katselee ihan muualle kuin namiin. Tai jos katsookin namiin, niin sen katse vain käy namissa ja et ehdi palkata sitä. Ihmettelet miten toiset osaavat ja sinä et koskaan.

Vihdoin Maui on syönyt. 
Pentu alas ja tiskin kimppuun. Kun nyt taas Maui itkee ulos. Mauilla ei kuitenkaan ole hätä, jonka saat pian havaita, vaan se metsästää pensaiden alla lymyäviä rastaita. Pentu hyökkää ulos ja pyytää Mauia ralliin. Kiellät koiria kuuluvasti ja hätistät ne sisälle samalla kun huomaat, että villiviinin oksia ja lehtiä on yhä ympäriinsä.

ÄLYTTÖMÄN pitkän ajan jälkeen olet jotenkin onnistunut imuroimaan, siivoamaan lattiat leluista ja fyllingeistä, tiskaamaan ja juomaan sen oman aamiaisjuoman hyvin pikaisesti. 
Villiviininkin oksat on lopulta kaikki siivottu, linnuille laitettu ruokaa ja on aika ottaa poikien aamiaisluut ja lähteä yläkertaan päästäkseen suihkuun. Kaikki muut tulevat perässäsi paitsi Maui, joka pelkää, että tämä on salajuoni. Se epäilee, että yritän luulla houkutella sitä kynsienleikkuuseen. Toimenpide, jota Maui inhoaa sydämensä pohjasta.
Tällä kertaa en kuitenkaan leikkaa kynsiä,  ja saan kuin saankin Mauin yläkertaan ja portin sen takana kiinni.

Joku syö nopeammin ja joku hitaammin. 
Alkaa haukkuminen ja vaatiminen; äitiiii, tolla on vielä ja mulla ei. Kukas muu kuin Maui. Kiellät - vaan olet huomannut, että yksinkertaisinta on antaa Mauille toinen luu. Pentu puree tv-tasoa ja kämppiksen huoneen huonekaluja. Kiellät. Yrität mennä suihkuun, mutta puhelin soi ja lattialla on taas pissa. Et ehdi vastata, haet mopin, moppaat ja peset mopin. Samassa huomaat, että pyykkiä on valtavasti kylppärin  korissa. Alat täyttää pesukonetta ja samassa huomaat, että kylppärin lattia on täynnä karvoja, hiukset kasvaneet ohimoilta liian pitkiksi ja aulamatolla on fyllinkiä.

Peset ja huuhtelet kylppärin lattian, parturoit hiukset ja lähdet alakertaan hakemaan pikaimuria. Samassa huomaat, että portaissa on multaa. Puhelin soi. Et kuitenkaan taaskaan ehdi vastata, sillä multa on saatava pian pois, ennen kuin se leviää...

Pitkien ja toiminnallistäytteisten aamutuntien jälkeen pääset jo lähelle uloslähdön hetkeä, mutta se on jo oma tarinansa se. 

Ei kommentteja: